Έχω θετικό τεστ ωορρηξίας. Πότε να έρθω σε επαφή;

 

Το γόνιμο παράθυρο είναι οι 3 μέρες κάπου στη μέση του κύκλου σας, όπου η σύλληψη είναι δυνατή και βασίζεται στην ένωση του σπερματοζωαρίου και του ωαρίου, τη σωστή στιγμή. Το κύριο προνόμιο της χρήσης των τεστ ωορρηξίας είναι ο εντοπισμός του γόνιμου παραθύρου σας, έτσι ώστε να προγραμματίσετε τις επαφές σας.

Πιο αναλυτικά:

Το δυνατό σπέρμα μπορεί να επιβιώσει μέσα στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα έως και 5 μέρες μετά την επαφή και είναι ικανό να περιμένει τη στιγμή της ωορρηξίας. Αν και το ωάριο ζει για περίπου 12 ώρες μετά την απελευθέρωσή του από το ωοθυλάκιο, η επαφή πριν την ωορρηξία μπορεί να φέρει την επιθυμητή σύλληψη. Ερευνητές λένε ότι οι περισσότερες εγκυμοσύνες επιτυγχάνονται με τις επαφές που γίνονται πριν την ωορρηξία και την ημέρα της ωορρηξίας, ενώ λιγότερες επιτυγχάνονται με τις επαφές που γίνονται μετά την ωορρηξία (στο διάστημα δηλαδή που το ωάριο περιμένει). Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η κορύφωση της ορμόνης LH που εντοπίζεται από τα τεστ ωορρηξίας γίνεται 24 ώρες πριν ξεκινήσει η ωορρηξία, οπότε έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε τις επαφές σας πριν την ωορρηξία. Έχετε υπ'όψη σας ότι η μέθοδος της θερμομέτρησης είναι μεν καλή για να δείτε αν έγινε η ωορρηξία, όμως αυτό το ελέγχετε μεταγενέστερα και κατά πάσα πιθανότητα χάνετε την ευκαιρία για επαφή τη σωστή ημέρα. 

 

Επειδή λοιπόν το γόνιμο παράθυρο είναι μικρό – μόλις 3 μέρες – πρέπει να έχετε συχνές επαφές εκείνες τις μέρες, εάν θέλετε να κάνετε μωρό. Αφού περάσει η ωορρηξία, δεν είστε πια γόνιμη και η εγκυμοσύνη δεν είναι εφικτή.

 

Το να βρείτε την ωορρηξία σας είναι ο νούμερο ένα παράγοντας, εάν θέλετε να μείνετε έγκυος. Όμως, πολλές γυναίκες δεν ξέρουν ακριβώς πότε κάνουν ωορρηξία, δεν χρησιμοποιούν τεστ ωορρηξίας και έρχονται σε επαφή τις λάθος μέρες.

 

Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο τρόπος ωορρηξίας για την κάθε γυναίκα είναι μοναδικός, γι’αυτό και χρειάζεται μοναδική παρακολούθηση, οργάνωση και προγραμματισμό. Σημειώστε στο ημερολόγιό σας πότε έχετε το πρώτο θετικό τεστ ωορρηξίας και ξεκινήστε τις επαφές σας εκείνη την ημέρα. Συνεχίστε για 2 ακόμα μέρες και μετά σταματήστε. Παρατηρήστε παράλληλα και τα υπόλοιπα συμπτώματα της ωορρηξίας (πόνος χαμηλά, κολπικά υγρά παρόμοια με το ασπράδι του αυγού).

Θετικό Τεστ Ωορρηξίας και Μέρες Επαφών

 

Τα παραπάνω θα βελτιώσουν δραματικά τις πιθανότητές σας για σύλληψη!

 

Πηγή

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.