2 τεστ στρεπτόκοκκου Μεγαλύτερη προβολή

2 τεστ στρεπτόκοκκου-Α HomeTest

0101075

Τεστ Στρεπτόκοκκου-Α HomeTest

Τώρα μπορείτε να κάνετε την εξέταση εύκολα και πάνω απ’ όλα οικονομικά, μόνοι στο σπίτι. Μέσα σε 5 λεπτά θα ξέρετε αν ευθύνεται ο στρεπτόκοκκος-Α για τον πονόλαιμο του ασθενή, θα το πείτε κατευθείαν στο γιατρό σας και θα σας δώσει την κατάλληλη αγωγή!

.

Πακέτο 2 τεμαχίων.

Κόστος ανά τεστ: 2,50 €.

Κατασκευαστής: HomeTest.gr.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Διαθέσιμο

Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 1 πόντο επιβράβευσης. Το καλάθι αυτό θα σας δώσει σύνολο 1 πόντο με δυνατότητα μετατροπής σε κουπόνι αξίας 0,30 €.


7,99 €

Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 1 πόντο επιβράβευσης. Το καλάθι αυτό θα σας δώσει σύνολο 1 πόντο με δυνατότητα μετατροπής σε κουπόνι αξίας 0,30 €.


Άλλες πληροφορίες

Όταν το παιδί σας παραπονιέται ότι πονάει ο λαιμός του, οι περισσότεροι γονείς θα σκεφτείτε το χειρότερο, ότι έχει μολυνθεί από στρεπτόκοκκο, ίσως γιατί δεν ξέρετε τα συμπτώματα που αυτό το μικρόβιο μπορεί να φέρει. Για να σας καθησυχάσουμε λοιπόν, θα σας εξηγήσουμε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον απλό πονόλαιμο και στον λαιμό που έχει μολυνθεί από στρεπτόκοκκο.

Συμπτώματα απλού πονόλαιμου

Ο συνηθισμένος πονόλαιμος συνοδεύεται από τα κοινά συμπτώματα της γρίπης: καταρροή, μπούκωμα, βήχα και δέκατα. Ο πόνος δημιουργείται από τα εκκρίματα των ιγμόρειων προς το λαιμό. Ο λαιμός φαίνεται κόκκινος και ερεθισμένος, αλλά χωρίς πρήξιμο ή ορατές κηλίδες.

Συμπτώματα λαιμού μολυσμένου από στρεπτόκοκκο-Α

Αυτά τα συμπτώματα είναι πιο σοβαρά και δείχνουν ότι κάποιος ιός ή μικρόβιο προκαλεί τον πονόλαιμο του παιδιού σας.

Αυτά τα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Πυρετό: Θερμοκρασία μεγαλύτερη από 38⁰C, διότι κανονικά με ένα απλό κρύωμα δεν θα ανέβαινε παραπάνω.

Πονόλαιμο: Ο λαιμός είναι ξερός και υπάρχει πόνος κατά την κατάποση.

Πρησμένες αμυγδαλές: Οι αμυγδαλές είναι κόκκινες και ερεθισμένες κι επίσης έχουν άσπρες πυώδης κηλίδες.

Λεμφαδένες: Οι λεμφαδένες και από τις δύο πλευρές του λαιμού – ακριβώς κάτω από το οστό της γνάθου – είναι πρησμένοι και ευαίσθητοι στο άγγιγμα.

Με το τεστ στρεπτόκοκκου-Α HomeTest μπορείτε να ελέγξετε την περίπτωσή σας ή του παιδιού σας με αποτέλεσμα να γλιτώσετε την επίσκεψη στο μικροβιολογικό εργαστήριο, την αναμονή των αποτελεσμάτων και το κόστος.

Συχνές ερωτήσεις

Το τεστ είναι θετικό αλλά η θερμοκρασία δεν είναι πάνω από 38⁰C. Τι σημαίνει αυτό;

Αν το τεστ είναι θετικό, τότε σημαίνει ότι ανιχνεύτηκε στρεπτόκοκκος-Α. Από τη στιγμή όμως που η θερμοκρασία του πάσχοντα δεν είναι πάνω από 38⁰C, τότε ίσως ο πονόλαιμος να μην οφείλεται στον στρεπτόκοκκο-Α. Απλά ο στρεπτόκοκκος-Α ενδέχεται να υπάρχει στη φυσική χλωρίδα του λάρυγγα χωρίς να προκαλεί λοιμώξεις.
Μια μόλυνση από στρεπτόκοκκο-Α πάντα προκαλεί υψηλό πυρετό.


Πόσο καιρό διαρκεί η θεραπεία για τον στρεπτόκοκκο;

10 με 14 μέρες, ανάλογα με την αντιβίωση που έχει συνταγογραφηθεί.


Πόσο καιρό πρέπει ο ασθενής να κρατάει απόσταση ασφαλείας από τους άλλους, εφόσον έχει θετικό αποτέλεσμα στο τεστ;

Πρέπει να συμπληρώσει τουλάχιστον 24 ώρες από την αντιβίωση πριν έρθει σε επαφή με άλλους.


Πότε μπορεί το παιδί μου να επιστρέψει στο σχολείο;

Συνήθως μετά από μία ολόκληρη μέρα θεραπείας και απουσίας του πυρετού.


Αν το ένα παιδί της οικογένειας βρεθεί θετικό στον στρεπτόκοκκο Α, αυτό σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα αρρωστήσουν;

Τα άλλα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων, μπορεί να μολυνθούν από τον ιό. Είναι καλό και ειδικά όταν υπάρχουν κάποια συμπτώματα – να γίνει το τεστ και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.


Υπάρχουν και άλλοι τύποι του στρεπτόκοκκου που προκαλούν πονόλαιμο;

Τα γκρουπ C και G, που κανονικά τα βρίσκουμε σε ζώα, μπορεί να προκαλέσουν φαρυγγίτιδα στους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτά τα βακτήρια δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο ο στρεπτόκοκκος Α, όσον αφορά τις επιπλοκές. Αν ο ασθενής λάβει αντιβίωση για τον στρεπτόκοκκο Α, αυτή θα καλύψει και τους υπόλοιπους τύπους στρεπτόκοκκου.