Πότε σταματάμε τα τεστ ωορρηξίας;

 

Η εύλογη απάντηση είναι ότι σταματάμε τα τεστ ωορρηξίας όταν βρούμε το θετικό τεστ.

Τι γίνεται όμως αν περάσουν οι μέρες και δεν έχουμε βρει το θετικό τεστ;
Πότε σταματάμε;

Κατ’ αρχήν δεν σταματάμε τα τεστ ωορρηξίας, αν δεν έχουμε βρει το θετικό τεστ!

Πολλές κοπέλες θεωρούν ότι γνωρίζουν πότε κάνουν ωορρηξία. Έτσι, σταματούν τα τεστ ωορρηξίας όταν έχει περάσει η ημέρα που πιστεύουν ότι έχουν κάνει ωορρηξία.

Μέσα από την εμπειρία μας τόσων ετών, σας συμβουλεύουμε το εξής: Ακόμα και αν νομίζετε ότι ξέρετε την ημέρα που κάνετε ωορρηξία, ακόμα και αν έχετε όλα τα συμπτώματα της ωορρηξίας, ακόμα και αν το smartphone σας λέει ότι είναι η ημέρα της ωορρηξίας σας, αν τα τεστ ωορρηξίας δεν γίνουν θετικά, η ωορρηξία δεν έχει γίνει ακόμα.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Γυναίκα με σταθερό κύκλο 28 ημερών ή κύκλο με μικρή διακύμανση. Πιστεύει ότι κάνει ωορρηξία μια συγκεκριμένη μέρα, π.χ. τη 14η μέρα κάθε κύκλου. Έτσι λοιπόν, ξεκινάει τα τεστ από την 11η μέρα, κάνει ένα καθημερινά, τα τεστ είναι αρνητικά. Οι μέρες περνούν, φτάνει στη 15η-16η μέρα και αποφασίζει να σταματήσει τα τεστ, επειδή πέρασε η ημερομηνία της υποτιθέμενης ωορρηξίας.

Αυτό δεν είναι σωστό, διότι η ωορρηξία μπορεί να γίνει τις επόμενες ημέρες ακόμα και αν ο κύκλος είναι σταθερός.

Συχνά μιλάμε με τις πελάτισσές μας και τους λέμε να συνεχίσουν τα τεστ, να μην τα σταματήσουν – και ναι, έχει συμβεί πάμπολλες φορές να βρουν το θετικό τεστ τις επόμενες ημέρες, τη 18η ακόμα και την 21η μέρα με προηγούμενους κύκλους 28 ημερών.

Γι’ αυτό μην σταματάτε τα τεστ ωορρηξίας, αν περάσουν λίγες μέρες και δεν έχετε βρει το θετικό σας. Μόνο ο οργανισμός σας ξέρει πότε θα κάνετε ωορρηξία!

Να σημειώσουμε βέβαια ότι υπάρχουν κύκλοι που δεν γίνεται ωορρηξία κι αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό. Στην περίπτωση αυτή περιμένετε τον επόμενο κύκλο για το σωστό εντοπισμό της ωορρηξίας.

Αν δεν βρίσκετε το θετικό τεστ ωορρηξίας σας, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε!

 

Αν από την άλλη έχετε βρει το θετικό τεστ ωορρηξίας σας - και είναι η πρώτη φορά που τα χρησιμοποιείτε - μπορείτε να κάνετε ένα τελευταίο την επόμενη του θετικού, απλά για να επιβεβαιώσετε την κάθοδο της ορμόνης. Έχετε υπ'όψη σας ότι η κορύφωση μπορεί να διαρκέσει 2 μέρες, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε ένα τελευταίο την τρίτη μέρα στη σειρά, δηλαδή μετά τις 2 μέρες που θα έχετε θετικά τεστ ωορρηξίας.

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.