Μερικές φορές οι φίλες πελάτισσες μάς ρωτούν πώς ερμηνεύεται το αποτέλεσμα στα αναλογικά τεστ μας (ταινίες και midstream). Αν και αναφέρεται στις οδηγίες που συνοδεύουν τα τεστ, σε αυτό το post θα σας δείξουμε μερικές φωτογραφίες θετικών και αρνητικών τεστ, ώστε να σας λυθούν τυχόν απορίες σας.

 

Θετικά και αρνητικά τεστ ωορρηξίας

Ας ξεκινήσουμε με τα τεστ ωορρηξίας.
Έχετε στα χέρια σας τις οδηγίες χρήσης και συμβουλεύεστε το πινακάκι για την ημερομηνία έναρξης των τεστ, ανάλογα με τη διάρκεια των κύκλων σας. Ξεκινάτε τα τεστ και το πιο συνηθισμένο είναι να έχετε αρνητικά αποτελέσματα τις πρώτες μέρες. Την ημέρα πριν την ωορρηξία, το αποτέλεσμα θα είναι θετικό! Και πώς είναι το θετικό αποτέλεσμα; ΜΟΝΟ εάν οι δύο έγχρωμες γραμμές, όχι μόνο εμφανίζονται, αλλά έχουν επίσης την ίδια ένταση, δηλαδή η γραμμή αποτελέσματος είναι ίδια ή ακόμα και εντονότερη από τη γραμμή ελέγχου.

Έχετε υπ'όψη σας ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και ο χειρισμός της ορμόνης LH δεν είναι πανομοιότυπος σε κάθε γυναίκα. Γι'αυτό μπορεί να έχετε 2 ημέρες συνεχόμενα θετικά τεστ ωορρηξίας - πράγμα φυσιολογικό, αλλά μπορεί η κορύφωση να γίνεται μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Στη δεύτερη περίπτωση συστήνονται δύο τεστ την ημέρα, ώστε να είστε σίγουρη ότι εντοπίζετε την κορύφωση με δύο διαφορετικά δείγματα ούρων. Αφού δείτε και πάλι την πτώση της ορμόνης (αρνητικό τεστ ωορρηξίας), καταλαβαίνετε ότι η ωορρηξίας σας έχει γίνει. Μην ξεχνάτε ότι είστε ακόμη στο γόνιμο παράθυρο!

 

Έτσι δείχνει ένα θετικό τεστ ωορρηξίας (LH):

Θετικό Τεστ Ωορρηξίας HomeTest

Αυτή είναι μια σειρά τεστ ωορρηξίας που προχωρούν από αρνητικό σε θετικό αποτέλεσμα:

Σειρά Αποτελεσμάτων Τεστ Ωορρηξίας HomeTest

 

Μετά το θετικό αποτέλεσμα, συνιστούμε συχνές επαφές για 3 μέρες.

 

Θετικά και αρνητικά τεστ εγκυμοσύνης

Περίπου 2 εβδομάδες μετά, έτσι θα δείξει ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης (hCG):

θετικό τεστ εγκυμοσύνης (hCG)

Θετικό Τεστ Εγκυμοσύνης HomeTest

Θετικό Τεστ Εγκυμοσύνης HomeTest

Σε αντίθεση με τα τεστ ωορρηξίας, τα τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικά, ακόμη και αν μια αχνή γραμμή είναι ορατή στην περιοχή αποτελέσματος. Όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα της χοριακής (πράγμα φυσιολογικό στο ξεκίνημα της εγκυμοσύνης), τόσο πιο αχνή θα είναι η γραμμή αποτελέσματος. Αυτό δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί στις πρώτες μέρες της χρήσης των τεστ εγκυμοσύνης. Εάν γνωρίζετε την ημερομηνία της ωορρηξίας, μετρήστε 18 ημέρες μετά. Από εκείνο το σημείο και μετά θα πρέπει η χοριακή να ανεβαίνει με ταχείς ρυθμούς. Από εκείνο το σημείο και μετά, η γραμμή αποτελέσματος θα πρέπει να σκουραίνει σταδιακά όλο και περισσότερο. Αυτή είναι μια καλή ένδειξη ότι ξεκινάει σωστά η εγκυμοσύνη σας, εφόσον πολλαπλασιάζεται η χοριακή σας. Στην περίπτωση που ακόμα και μετά τη 18η μέρα η γραμμή αποτελέσματος παραμένει αχνή, θα πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας το ενδεχόμενο της βιοχημικής εγκυμοσύνης.

Το αρνητικό αποτέλεσμα από την άλλη, είναι αυτό που δεν έχει καθόλου γραμμή αποτελέσματος. Αν ωστόσο υποπτεύεστε εγκυμοσύνη κι έχετε αρνητικό αποτέλεσμα, περιμένετε μια μέρα και επαναλάβετε το τεστ με τα πρώτα πρωινά ούρα.

 

Προμηθευτείτε τώρα τα δικά σας τεστ, μόνο από τη HomeTest και μείνετε γρήγορα και εύκολα έγκυος!

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.