7 αλήθειες για την εγκυμοσύνη σε μεγάλη ηλικία

 

Η ενημέρωση σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της εγκυμοσύνης μετά την ηλικία των 35 ετών είναι ο καλύτερος οδηγός σας όταν προγραμματίζετε την άφιξη του παιδιού σας στον κόσμο.

Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα και την ελευθερία της απόφασης για το πότε θα μείνει έγκυος. Παρακάτω θα διαβάσετε 7 αλήθειες, όπου παρουσιάζονται τα υπέρ και τα κατά της εγκυμοσύνης μετά τα 35.

 

1. Η εγκυμοσύνη για πρώτη φορά σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής: Σύμφωνα με μια Αμερικανική μελέτη, παρόλο που η εγκυμοσύνη σε μεγαλύτερη ηλικία αυξάνει τον κίνδυνο αποβολών ή/και συγγενών ανωμαλιών, οι γυναίκες που μένουν έγκυες για πρώτη φορά μετά την ηλικία των 35 ετών είναι 11% πιθανότερο να φτάσουν στην ηλικία των 90 ετών, σε σύγκριση με νεότερες μητέρες.

 

2. Όλο και περισσότερες μεγάλες μητέρες γεννούν υγιή μωρά: Στις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των πρώτων κυήσεων με υγιή μωρά ανά 1.000 γυναίκες ηλικίας 35-39 ετών έχει αυξηθεί κατά 36%, ενώ το ποσοστό των γυναικών ηλικίας 40-44 ετών έχει αυξηθεί κατά 70%!

 

3. Η μητρότητα σε μεγαλύτερη ηλικία μπορεί να βελτιώσει τις ψυχικές ικανότητες: Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην Αμερικανική Γυναικολογική Εταιρεία Γυναικών, η μητρότητα μετά τα 35 μπορεί να βελτιώσει τις νοητικές ικανότητες της γυναίκας. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γυναίκες που αποκτούν το πρώτο τους παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία, πετυχαίνουν υψηλότερες βαθμολογίες σε τεστ νοημοσύνης, επίλυσης προβλημάτων και δοκιμασιών λεκτικής ικανότητας.

 

4. Η εγκυμοσύνη μετά την ηλικία των 35 ετών αυξάνει την πιθανότητα για δίδυμα: Ναι, αυτό είναι γεγονός. Όχι μόνο μέσω θεραπείας ή εξωσωματικής, αλλά και με φυσική σύλληψη.

 

5. Η εγκυμοσύνη μετά την ηλικία των 40 ετών αυξάνει τον κίνδυνο να γεννηθεί ένα μωρό με κάποιο είδος συγγενούς ανωμαλίας: Η πιο συνηθισμένη επιπλοκή των χρωμοσωμάτων είναι το σύνδρομο Down και προκαλείται από ένα επιπλέον χρωμόσωμα. Οι στατιστικές δείχνουν τα εξής δεδομένα: Μια γυναίκα ηλικίας 25 ετών έχει 1 στις 1.250 πιθανότητες να αποκτήσει μωρό με σύνδρομο Down. Στα 30 οι πιθανότητες γίνονται 1 στις 1000. Στα 35, 1 στις 400 και πάνω από τα 40, 1 στις 100. Τέλος, πάνω από 45, 1 στις 30.

 

6. Ο τοκετός σε γυναίκες άνω των 40 ετών μπορεί να είναι πιο δύσκολος: Σύμφωνα με την Ισπανίδα ιατρό Isabel Palencia, οι γυναίκες που έχουν το πρώτο τους παιδί μετά τα 40, είναι πιθανό να έχουν δύσκολους τοκετούς. Εξηγεί: «Οι χρόνοι των διαστολών είναι πιο αργοί, επειδή οι ιστοί είναι πιο σκληροί. Αυτό επιβραδύνει την εξώθηση, αυξάνοντας τον κίνδυνο εμβρυϊκής δυσφορίας.»

 

7. Οι γυναίκες που μείνουν έγκυες σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν υψηλότερο κίνδυνο προεκλαμψίας και εκλαμψίας: Οι αιτίες ακόμα ερευνώνται. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι αποτέλεσμα της υπέρτασης ή του διαβήτη που προϋπήρχε της εγκυμοσύνης.

 

Μερικές συμβουλές από εμάς:

- Όταν σχεδιάζετε να μείνετε έγκυος, να βρίσκεστε στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Αυτό ισχύει για όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας.

- Επισκεφθείτε το γυναικολόγο σας για τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και ξεκινήστε συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει φολικό οξύ.

- Φροντίστε το βάρος σας να είναι φυσιολογικό και φυσικά φροντίστε η διατροφή σας να είναι θρεπτική και να έχει ποικιλία.

- Επικεντρωθείτε σε τρόφιμα που περιέχουν φυσικά φολικό οξύ, όπως λαχανικά, πορτοκάλια, όσπρια και δημητριακά.

 

Τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε την υπέροχη εμπειρία της εγκυμοσύνης.

Έγκυος

 

Πηγή 1

Πηγή 2

Πηγή 3

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.