Τεστ γρίπης Α+Β HomeTest Μεγαλύτερη προβολή

Τεστ γρίπης Α+Β HomeTest

0601098

Ανιχνεύστε τυχόν παρουσία του ιού της γρίπης στον οργανισμό σας. Ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

.

Πακέτο 1 τεμαχίου.

Κόστος ανά τεστ: 6,39 €.

Παραγωγή-Διάθεση: HomeTest.gr.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Διαθέσιμο

Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 1 πόντο επιβράβευσης. Το καλάθι αυτό θα σας δώσει σύνολο 1 πόντο με δυνατότητα μετατροπής σε κουπόνι αξίας 0,30 €.


7,99 €

Αγοράζοντας αυτό το προϊόν μπορείτε να συλλέξετε έως 1 πόντο επιβράβευσης. Το καλάθι αυτό θα σας δώσει σύνολο 1 πόντο με δυνατότητα μετατροπής σε κουπόνι αξίας 0,30 €.


Χαρακτηριστικά

Ακρίβεια: 99%
Τύπος: Κασέτα

Άλλες πληροφορίες

Το τεστ γρίπης Α+Β HomeTest είναι ένα ταχύ χρωματογραφικό ανοσολογικό τεστ για την ποιοτική ανίχνευση των αντιγόνων της γρίπης Α και Β σε ρινοφαρυγγικό ή φαρυγγικό επίχρισμα. Σκοπός είναι να βοηθήσει στην ταχεία διάγνωση των ιογενών λοιμώξεων της γρίπης Α και Β.

.

Τι είναι η γρίπη;

Η γρίπη είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική, οξεία ιογενής λοίμωξη της αναπνευστικής οδού. Μεταδίδεται εύκολα μέσω του βήχα και του φταρνίσματος, καθώς απελευθερώνονται σταγονίδια που περιέχουν ζωντανό ιό. Τα κρούσματα της γρίπης εμφανίζονται κάθε χρόνο από το φθινόπωρο έως και την αρχή της άνοιξης, ιδιαίτερα από το Νοέμβριο ως το Μάρτιο.
Οι ιοί τύπου Α είναι συνήθως πιο διαδεδομένοι από τους ιούς τύπου Β και σχετίζονται με τις πιο σοβαρές επιδημίες γρίπης, ενώ οι λοιμώξεις τύπου Β είναι συνήθως ηπιότερες.
Το τεστ γρίπης A+B HomeTest ανιχνεύει ποιοτικά την παρουσία του αντιγόνου της γρίπης Α ή/και της γρίπης Β, παρέχοντας αποτελέσματα εντός 15 λεπτών. Το τεστ χρησιμοποιεί αντισώματα ειδικά για τη γρίπη τύπου Α και τη γρίπη τύπου Β.

.

Πότε είναι απαραίτητη η χρήση του τεστ γρίπης Α+Β HomeTest

Το τεστ της γρίπης είναι απαραίτητο κάθε φορά που υπάρχουν τα συμπτώματα της γρίπης:
• Πονοκέφαλος.
• Πονόλαιμος.
• Συνάχι.
• Ρινική συμφόρηση.
• Ξηρός βήχας.
• Πυρετός.
• Πόνος στις αρθρώσεις, τους μυς και τα μάτια.
• Αδυναμία.
• Χλωμό δέρμα.
• Κόκκινα και υγρά μάτια.
• Εμετός ή διάρροια, ιδιαίτερα στα παιδιά.

Κατά την εγκυμοσύνη
Η γρίπη είναι πιθανό να προκαλέσει πιο σοβαρά συμπτώματα σε έγκυες γυναίκες παρά σε γυναίκες που δεν είναι έγκυες. Οι αλλαγές στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην καρδιά και στους πνεύμονες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κάνουν τις έγκυες γυναίκες (και τις γυναίκες έως και δύο εβδομάδες μετά τον τοκετό) πιο επιρρεπείς σε σοβαρές ασθένειες όπως ο ιός της γρίπης. Οι έγκυες γυναίκες με γρίπη έχουν επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα για σοβαρά προβλήματα για το αναπτυσσόμενο μωρό τους, συμπεριλαμβανομένου του πρόωρου τοκετού.

.

Περιεχόμενα συσκευασίας

Κάθε τεστ γρίπης Α+Β HomeTest περιέχει:

- 1 x τεστ γρίπης Α+Β (σε κασέτα)

- 1 x αποστειρωμένο βαμβακοφόρο στυλεό (μπατονέτα)

- 1 x ειδικό αντιδραστικό υγρό

- 1 x δοχείο συλλογής και μίξης δειγμάτων

Συχνές ερωτήσεις

Το τεστ είναι θετικό αλλά η θερμοκρασία δεν είναι πάνω από 38⁰C. Τι σημαίνει αυτό;

Αν το τεστ είναι θετικό, τότε σημαίνει ότι ανιχνεύτηκε στρεπτόκοκκος-Α. Από τη στιγμή όμως που η θερμοκρασία του πάσχοντα δεν είναι πάνω από 38⁰C, τότε ίσως ο πονόλαιμος να μην οφείλεται στον στρεπτόκοκκο-Α. Απλά ο στρεπτόκοκκος-Α ενδέχεται να υπάρχει στη φυσική χλωρίδα του λάρυγγα χωρίς να προκαλεί λοιμώξεις.
Μια μόλυνση από στρεπτόκοκκο-Α πάντα προκαλεί υψηλό πυρετό.


Πόσο καιρό διαρκεί η θεραπεία για τον στρεπτόκοκκο;

10 με 14 μέρες, ανάλογα με την αντιβίωση που έχει συνταγογραφηθεί.


Πόσο καιρό πρέπει ο ασθενής να κρατάει απόσταση ασφαλείας από τους άλλους, εφόσον έχει θετικό αποτέλεσμα στο τεστ;

Πρέπει να συμπληρώσει τουλάχιστον 24 ώρες από την αντιβίωση πριν έρθει σε επαφή με άλλους.


Πότε μπορεί το παιδί μου να επιστρέψει στο σχολείο;

Συνήθως μετά από μία ολόκληρη μέρα θεραπείας και απουσίας του πυρετού.


Αν το ένα παιδί της οικογένειας βρεθεί θετικό στον στρεπτόκοκκο Α, αυτό σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας θα αρρωστήσουν;

Τα άλλα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων, μπορεί να μολυνθούν από τον ιό. Είναι καλό και ειδικά όταν υπάρχουν κάποια συμπτώματα – να γίνει το τεστ και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.


Υπάρχουν και άλλοι τύποι του στρεπτόκοκκου που προκαλούν πονόλαιμο;

Τα γκρουπ C και G, που κανονικά τα βρίσκουμε σε ζώα, μπορεί να προκαλέσουν φαρυγγίτιδα στους ανθρώπους. Ωστόσο, αυτά τα βακτήρια δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο ο στρεπτόκοκκος Α, όσον αφορά τις επιπλοκές. Αν ο ασθενής λάβει αντιβίωση για τον στρεπτόκοκκο Α, αυτή θα καλύψει και τους υπόλοιπους τύπους στρεπτόκοκκου.

2 επιπλέον προϊόντα στην ίδια κατηγορία: