Τεστ Εγκυμοσύνης | Συχνές Ερωτήσεις

❓ Είχα θετικό αποτέλεσμα στο τεστ ωορρηξίας και ήρθα σε επαφή τις επόμενες γόνιμες μέρες. Πιστεύω ότι έμεινα έγκυος. Πόσο σύντομα μπορώ να χρησιμοποιήσω το τεστ εγκυμοσύνης;

➡️Τα τεστ εγκυμοσύνης μας σε ταινία και σε midstream μπορούν να δείξουν αποτέλεσμα 9-10 μέρες μετά τη γονιμοποίηση, δηλαδή περίπου 4-3 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο.
Τα ψηφιακά τεστ εγκυμοσύνης ξεκινούν την αίχνευση τη μέρα της καθυστέρησης ή μία μέρα πριν.
Παρόλα αυτά, προτείνουμε να ξεκινήσετε τα τεστ από την πρώτη μέρα καθυστέρησης. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


❓Πώς λειτουργούν τα τεστ εγκυμοσύνης της HomeTest.gr;

➡️ Τα τεστ εγκυμοσύνης της HomeTest.gr είναι τεστ ούρων. Οι ταινίες και τα midstream δεν χρειάζονται άλλο εξάρτημα για να λειτουργήσουν. Τα χρησιμοποιείτε όπως είναι. Τα ψηφιακά αποτελούνται από έναν ψηφιακό αναγνώστη πολλων χρήσεων κι ένα στικ μίας χρήσης (όλα περιέχονται στη συσκευασία).


❓Για πόση ώρα θα μείνει ορατό το αποτέλεσμα;

➡️ Οι ταινίες και τα midstream πρέπει να διαβαστούν μετά από 5 λεπτά. Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης που συνοδεύουν τα τεστ. Η δεύτερη γραμμή (που θα δείξει θετικό αποτέλεσμα), δεν θα εξαφανιστεί ποτέ. Μπορεί μάλιστα να γίνει πιο σκούρα ή να γίνει πιο έντονο το χρώμα του περιγράμματός της μετά από μερικές ώρες. Σε ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα (χωρίς δεύτερη γραμμή), μπορεί αργότερα να εμφανιστεί μία γκρι αχνή γραμμή, όμως αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να το αγνοήσετε. Στα ψηφιακά, το αρνητικό αποτέλεσμα θα μείνει στην οθόνη για 10 λεπτά, ενώ το θετικό για μία ώρα.


❓Τι ώρα μέσα στην ημέρα πρέπει να κάνω το τεστ εγκυμοσύνης; Πρέπει να χρησιμοποιήσω τα πρώτα πρωινά ούρα;

➡️ Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τα πρώτα πρωινά ούρα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε να κάνετε το τεστ οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.


❓Η ποσότητα των υγρών που θα καταναλώσω επηρεάζει το αποτέλεσμα του τεστ εγκυμοσύνης;

➡️ Η κατανάλωση πολλών υγρών πριν τη χρήση του τεστ, θα αραιώσει την ορμόνη στα ούρα σας. Σας συνιστούμε να μειώσετε την κατανάλωση υγρών τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη χρήση του τεστ. Επίσης φροντίστε τα ούρα που θα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το τεστ, να είναι πολλά σε ποσότητα και η όψη τους χρυσοκίτρινη.


❓Μπορεί το τεστ εγκυμοσύνης να δείξει λάθος αποτέλεσμα;

➡️ Κατ' αρχάς βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστά το τεστ και σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Αν το κάνετε σωστά, δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει λανθασμένα αποτελέσματα.

Αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό κι εσείς ωστόσο υποψιάζεστε εγκυμοσύνη, θα πρέπει να περιμένετε 2 ημέρες τουλάχιστον, πριν το επαναλάβετε, γιατί μάλλον έχετε κάνει το τεστ πολύ νωρίς.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες περιπτώσεις όπου μπορούν να επηρεαστούν τα αποτελέσματα των τεστ:

1. Η ανάπτυξη της κύησης διακόπτεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο (μεταξύ της 4ης και 5ης εβδομάδας) και τότε αναφερόμαστε σε βιοχημική κύηση. Στην περίπτωση αυτή το τεστ εγκυμοσύνης θα βρεθεί θετικό, λόγω της παρουσίας χοριακής στα ούρα, η κύηση όμως δεν θα προλάβει να προοδεύσει μέχρι την υπερηχογραφική επιβεβαίωση. Το φαινόμενο της βιοχημικής κύησης είναι αρκετά συχνό και γι’ αυτό οι περισσότερες γυναίκες που δεν κάνουν τεστ εγκυμοσύνης, δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της κύησης και απλά πιστεύουν ότι έχουν μία καθυστερημένη περίοδο.

2. Η λήψη άλλων φαρμάκων και ειδικά φαρμάκων γονιμότητας (που περιέχουν την ορμόνη της εγκυμοσύνης). Στην περίπτωση αυτή το τεστ εγκυμοσύνης θα δείξει θετικό αποτέλεσμα ενώ στην πραγματικότητα δεν επιτεύχθηκε εγκυμοσύνη.

3. Διάφορες παθολογικές καταστάσεις μπορούν να θετικοποιήσουν ένα τεστ εγκυμοσύνης. Όγκοι σε διάφορα όργανα, αιμόλυση, λιπιδαιμία και φυσικά το ανθρώπινο λάθος τόσο στην λήψη του τεστ, τόσο και στην ερμηνεία του.

4. Το αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα του τεστ. Δεν συνιστάται η κατανάλωση αλκοόλ πριν τη διενέργεια του τεστ.

Η συμβουλή μας είναι να επαναλάβετε το τεστ μετά από 2 ημέρες για να σιγουρευτείτε για το αποτέλεσμα, ή να κάνετε μία αιματολογική εξέταση β' χοριακής σε κάποιο εργαστήριο.


❓Γιατί τα τεστ εγκυμοσύνης έχουν τη σήμανση One Step;

➡️ Η τεχνολογία One Step είναι η νεότερη διαθέσιμη τεχνολογία στα τεστ ούρων. "One Step" σημαίνει "Ένα Βήμα", δηλαδή τα τεστ εγκυμοσύνης είναι ενός βήματος ή αλλιώς είναι ταχείας απόκρισης. Παλαιότερα η τεχνολογία ήταν "Three Steps" δηλαδή "Τριών Βημάτων" όπου ο χρήστης έπρεπε εκτός από τα ούρα να χρησιμοποιήσει ειδικά αντιδραστικά υγρά για να λειτουργήσει το τεστ.

Μενού

Share

Για να φτιάξεις τις δικές σου wishlists και να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου προϊόντα δημιούργησε λογαριασμό!

Είσοδος

Για να φτιάξεις τις δικές σου wishlists και να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου προϊόντα δημιούργησε λογαριασμό!

Είσοδος