Από τη στιγμή που μια γυναίκα αποφασίζει ότι είναι έτοιμη να γίνει μητέρα, η ανυπομονησία να νιώσει ένα μωράκι στην κοιλιά της και 9 μήνες αργότερα να γεμίσει η αγκαλιά της είναι τεράστια. Οι μέρες και οι εβδομάδες κάθε μήνα περνούν με αγωνία και δυστυχώς η απογοήτευση είναι ένα κυρίαρχο συναίσθημα, μέχρι τελικά να δει τις δύο πολυπόθητες γραμμές στο τεστ εγκυμοσύνης.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι δεκάδες έρευνες έχουν δείξει ότι απαιτούνται αρκετοί μήνες και σε πολλά ζευγάρια εκατοντάδες σεξουαλικές επαφές μέχρι να γίνει η σύλληψη.

Φυσικά, το καλύτερο που έχεις να κάνεις σε αυτό το διάστημα είναι να… το απολαύσεις. Αν, πάντως, θέλεις να βοηθήσεις τον οργανισμό σου και να μείνεις πιο γρήγορα έγκυος, υπάρχουν μερικές δοκιμασμένες συμβουλές της γιαγιάς για εγκυμοσύνη.

 

Ας τις διαβάσουμε παρακάτω μαζί με το μυστικό, για να γίνουν ακόμα πιο επιτυχημένες και να φέρουν άμεσα αποτελέσματα.

Τα βότανα της γονιμότητας

Παλιά, στα χωριά, όταν μια κοπέλα δεν έμενε έγκυος, της έφτιαχναν ειδικά βοτάνια που ήταν θαυματουργά. Η κοπέλα τα έπινε και σε λίγους μήνες κρατούσε το παιδάκι της στα χέρια της.

Δεν πρόκειται, φυσικά, για κάποιο μυστήριο, αλλά για φυτά που έχουν φυσικές ιδιότητες να ρυθμίζουν τον κύκλο της γυναίκας, να βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και να αποβάλλουν τις τοξίνες.

Τέτοια βότανα για γονιμότητα είναι μεταξύ άλλων:

  • Ο κουρκουμάς
  • Η γλυκόριζα
  • Η μάκα
  • Το τριφύλλι
  • Ο κράταιγος

Συνήθως, τα βότανα για γονιμότητα αποτελούνται από ένα μίγμα των παραπάνω, τα οποία μπορείς να βράσεις και να τα πίνεις σαν τσάι μία με δύο φορές την ημέρα.

Η σωστή διατροφή για γυναίκα που θέλει να συλλάβει

Άλλη μια συμβουλή που έδιναν παλιά οι γιαγιάδες σε γυναίκες που ήθελαν να συλλάβουν ήταν να τρώνε τροφές πλούσιες σε λίπη. Μπορεί τότε να το έλεγαν από την άποψη ότι η γυναίκα πρέπει να πάρει βάρος και να είναι στιβαρή, για να μπορέσει να αντέξει το δύσκολο ταξίδι της εγκυμοσύνης, όμως πλέον οι διατροφικές συνήθειες για καλύτερη υγεία έχουν αλλάξει.

Επομένως, μην πάρεις αυτή τη συμβουλή τοις μετρητοίς και αρχίσεις να τρως μπέικον και πίτσες. Μπορείς, όμως, να κρατήσεις το σωστό σκέλος της. Τα ψάρια που είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά οξέα εξισορροπούν τις ορμόνες, βελτιώνουν τη λειτουργία των ωοθηκών και συμβάλλουν σε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Το ίδιο ισχύει και για τρόφιμα που είναι πλούσια σε σίδηρο, όπως το σπανάκι, οι φακές, το μοσχάρι, η γαλοπούλα και το μπρόκολο.

Τι να κάνεις μετά την ερωτική πράξη

Κρατήσαμε την πιο διαδεδομένη συμβουλή για το τέλος. Αυτή που λέει ότι μετά τη σεξουαλική επαφή θα πρέπει να σηκώσεις τα πόδια ψηλά (ή ακόμα και να κάνεις κατακόρυφο), ώστε τα σπερματοζωάρια να βρουν πιο εύκολα τον δρόμο τους προς το ωάριο.

Αν και δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο, αφού οι δεινοί κολυμβητές του άνδρα σου είναι φτιαγμένοι, για να διανύσουν τον δύσκολο και μακρύ δρόμο μέχρι τον στόχο τους, δεν χάνεις κάτι να το προσπαθήσεις.

Το μυστικό για επιτυχία αυτών των συμβουλών

Οι παραπάνω συμβουλές είναι οπωσδήποτε πολύ χρήσιμες, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο. Είναι δύσκολο να λειτουργήσουν αν δεν ξέρεις το βασικό: Πότε είναι η ωορρηξία σου.

Σίγουρα, όλες έχουμε ακούσει την ιστορία μιας κοπέλας που έμεινε έγκυος την 5η μέρα του κύκλου της, για παράδειγμα, όμως στην πραγματικότητα οι μόνες μέρες που μπορεί η σεξουαλική επαφή να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη είναι η μέρα της ωορρηξίας και η μέρα πριν από αυτή.

Και αυτό επειδή το ωάριο ζει στο σώμα της γυναίκας περίπου 24 ώρες, ενώ το σπέρμα του άνδρα, εφόσον βρεθεί στον γυναικείο κόλπο, μπορεί να ζήσει περίπου 48 ώρες.

Είναι, λοιπόν, απλά μαθηματικά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζεις πότε θα έχεις ωορρηξία και να εντατικοποιήσεις τότε τις προσπάθειές σου. Γιατί, ποιο το νόημα να θρέφεσαι σωστά και να πίνεις βοτάνια, αν χάνεις συνεχώς το σωστό timing;

Τα τεστ ωορρηξίας μπορούν να σε βοηθήσουν να διαπιστώσεις με σίγουρο τρόπο πότε έχεις ωορρηξία και επομένως πότε είναι η σωστή στιγμή να συνευρεθείς ερωτικά. Πρόκειται για τεστ που ανιχνεύουν στα ούρα την αύξηση της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH), η οποία συμβαίνει 24-36 ώρες πριν την ωορρηξία.

Ξεκινώντας να κάνεις τα τεστ από την 10η μέρα του κύκλου σου, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις τις γόνιμες μέρες σου, αφού θα ξέρεις 1-2 ημέρες πριν την ωορρηξία πότε ακριβώς θα γίνει.

Γιατί καλές και οι συμβουλές της γιαγιάς, όμως το ιδανικό είναι να συνδυάζονται με τα εργαλεία που μας δίνει η επιστήμη.

Βρες τα οικονομικά τεστ ωορρηξίας και κάνε άμεσα το όνειρό σου πραγματικότητα!