Θετικά και αρνητικά Τεστ Ωορρηξίας Home Test

Τι σημαίνει θετικό Τεστ Ωορρηξίας; Πότε το τεστ ωορρηξίας είναι θετικό; Πότε να ξεκινήσω τις επαφές;

 

Ας δούμε τα πράγματα αναλυτικά και με τη βοήθεια εικόνων.

Διάγραμμα Ορμονών

Τι σημαίνει η αύξηση της LH για την επίτευξη της εγκυμοσύνης;

Όταν αυξάνονται τα επίπεδα της LH, ενεργοποιείται η διαδικασία της ωορρηξίας. Μετά από 24-48 ώρες ξεκινάει το παράθυρο γονιμότητας μέσα στον εμμηνορροϊκό κύκλο.

Η παρακολούθηση της αύξησης των επιπέδων της LH με τα Τεστ Ωορρηξίας, βοηθά τα ζευγάρια να προγραμματίσουν τις επαφές τους κι έτσι να αυξήσουν τις πιθανότητες για εγκυμοσύνη.

Πότε ξεκινάει η αύξηση της LH;

Η αύξηση της LH αρχίζει περίπου 24-48 ώρες πριν από την ωορρηξία. Αφού απελευθερωθεί το ωάριο, το παράθυρο γονιμότητας υφίσταται για περίπου 12 ώρες.

Έπειτα, το γόνιμο παράθυρο “κλείνει”.

Μετά τη ρήξη του ωοθυλακίου, η LH πέφτει πάλι σε χαμηλά επίπεδα. Δηλαδή τη γόνιμη μέρα, την ημέρα που στην ουσία το ωάριο περιμένει να γονιμοποιηθεί, η LH έχει κάνει τη δουλειά της, έχει προκαλέσει τη ρήξη του ωοθυλακίου και επομένως δεν υπάρχει άλλο η ανάγκη να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Δείτε παρακάτω μια σειρά Τεστ Ωορρηξίας, που ξεκινούν με φυσιολογικά χαμηλά επίπεδα της LH, η οποία κορυφώνεται και πέφτει αμέσως μετά:

Σειρά Τεστ Ωορρηξίας HomeTestΣειρά Τεστ Ωορρηξίας HomeTest

Στο θετικό τεστ έχετε πάντα 2 ίδιες γραμμές.

Η Γραμμή Αποτελέσματος δηλαδή, πρέπει να είναι ίδια ή και ακόμη πιο σκούρα από τη Γραμμή Ελέγχου.

Θετικό Τεστ Ωορρηξίας HomeTest

 

Στην παρακάτω εικόνα, το Τεστ Ωορρηξίας δεν είναι θετικό.

Αρνητικό Τεστ Ωορρηξίας HomeTest

Η ορμόνη LH είναι μεν σε υψηλά επίπεδα, όχι όμως στην κορύφωσή της. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να κάνετε και δεύτερο τεστ μέσα στην ίδια μέρα (με 6 ώρες απόσταση τουλάχιστον) για να βρείτε το θετικό σας:

 

Βρήκα το θετικό Τεστ Ωορρηξίας. Πότε να ξεκινήσω τις επαφές;

Όπως θα δείτε στις πολύ αναλυτικές οδηγίες χρήσης μας, για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης, θα πρέπει να ξεκινήσετε επαφές την ημέρα του θετικού Τεστ Ωορρηξίας και τις δύο επόμενες. Τρεις μέρες στη σειρά δηλαδή. Αν μία μέρα από αυτές δεν πρέπει να χαθεί, αυτή είναι η επόμενη του πρώτου θετικού.

 

Καλή επιτυχία!

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.