Τι είναι η ωορρηξία;

Πώς θα εντοπίσω την κορύφωση της ορμόνης;

Πότε πρέπει να έρθω σε επαφή για να μείνω έγκυος;

Τα τεστ ωορρηξίας βοηθούν;

Πόσο γρήγορα θα μείνω έγκυος;

Γιατί πρέπει να βρω την ωορρηξία μου;

 

Αυτά είναι τα πιο συχνά ερωτήματα και θα απαντηθούν αμέσως παρακάτω:

 

Οι φίλες που μας γνωρίζουν, ξέρουν καλά τι ακριβώς είναι τα τεστ ωορρηξίας και πόσο βοηθούν τη γυναίκα να μείνει έγκυος.

Θετικό τεστ ωορρηξίας HomeTest

 

Για όσες δεν γνωρίζετε, αλλά έχετε ακούσει για τα τεστ ωορρηξίας, διαβάστε τα παρακάτω:

 

Τί είναι η ωορρηξία; (κάντε κλικ ΕΔΩ για σχετικό άρθρο)

Για να γίνει ωορρηξία, πρέπει το ώριμο ωάριο να απελευθερωθεί από το ωοθυλάκιο και να κινηθεί προς τη σάλπιγγα. Μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες, έχει τη δυνατότητα να γονιμοποιηθεί από το πιο δυνατό σπερματοζωάριο. Κάθε μήνα η γυναίκα έχει περίοδο. Κάθε μήνα έχει και ωορρηξία. Προκειμένου να γίνει ωορρηξία, συνεργάζονται κάποιες ορμόνες από την αρχή του κύκλου μέχρι εκείνη την ημέρα.

 

Πώς θα εντοπίσω την κορύφωση της ορμόνης;

Στην ωορρηξία, πρωτίστως μας ενδιαφέρει η ορμόνη LH. Είναι κατά κανόνα η υπεύθυνη ορμόνη, η οποία κορυφώνεται 24 ώρες πριν απελευθερωθεί το ώριμο ωάριο από το ωοθυλάκιο. Η LH (ωχρινοτρόπος ορμόνη), σε συνεργασία με την FSH (ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη) κορυφώνονται μαζί, έτσι ώστε να γίνει η ωορρηξία. Οι δύο αυτές ορμόνες εκκρίνονται από τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης. Η FSH προάγει την ωρίμανση του ωοθυλακίου στις ωοθήκες, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή των οιστρογόνων. Καθώς αυξάνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων παράγεται η LH. Είναι απαραίτητα τα υψηλά επίπεδα τόσο της FSH όσο και της LH προκειμένου να συμβεί ωορρηξία. Ο εντοπισμός της κορύφωσης γίνεται με τεστ ωορρηξίας. Διατίθενται σε ταινία, σε τύπο midstream και σε ψηφιακή μορφή.

 

Πότε πρέπει να έρθω σε επαφή για να μείνω έγκυος;

Τα τεστ ωορρηξίας μας, ανιχνεύουν την κορύφωση της LH στα ούρα, την ορμόνη που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να προκαλέσει ωορρηξία. Έτσι, όταν έχετε στα χέρια σας το θετικό τεστ, ξέρετε ότι οι δύο επόμενες είναι οι γόνιμες μέρες σας και προγραμματίζετε τις επαφές σας. Εμείς στη HomeTest, συστήνουμε πάντα να ξεκινάτε τις επαφές σας την ημέρα του πρώτου θετικού και να τις συνεχίζετε για 2 μέρες μετά.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον τρόπο χρήσης των τεστ ωορρηξίας σε τύπο ταινία, σε τύπο midstream και σε ψηφιακή μορφή:

 

Τεστ ωορρηξίας σε ταινίες

 

Τεστ ωορρηξίας midstream

 

Ψηφιακά τεστ ωορρηξίας

 

Το τεστ ωορρηξίας βοηθάει;

Η βοήθεια που σας προσφέρουν τα τεστ ωορρηξίας HomeTest είναι ότι σας βοηθούν να γνωρίσετε τον οργανισμό σας, τους κύκλους σας, να μάθετε πότε κάνετε ωορρηξία και φυσικά να επικεντρωθείτε στις επαφές των γόνιμων ημερών. Αυτές, όσο πιο συχνά γίνονται μέσα στο γόνιμο παράθυρό σας, αυξάνουν τις πιθανότητές σας για σύλληψη. Επίσης, σας απαλλάσσουν από το άγχος των "τυφλών" επαφών, που - κυρίως για γυναίκες με άστατους κύκλους - είναι άγνωστο αν γίνονται μέσα στο γόνιμο παράθυρο.

 

Πόσο γρήγορα θα μείνω έγκυος;

Κατά κανόνα, για τα υγιή ζευγάρια που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν χρησιμοποιώντας τεστ ωορρηξίας κάθε μήνα, χρειάζονται κατά μέσο όρο 2-3 μήνες για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα στο τεστ εγκυμοσύνης.

Ευτυχισμένο ζευγάρι, έγκυος

Tip: Εάν οι κύκλοι σας είναι άστατοι, θα πρέπει να πάρετε σαν οδηγό τον μικρότερό σας κύκλο από τους τελευταίους 6 και με βάση αυτόν να ξεκινήσετε τα τεστ ωορρηξίας (βλ. πινακάκι στις οδηγίες χρήσης). Επίσης, μπορείτε να βοηθηθείτε από το ημερολόγιο γονιμότητας της σελίδας μας. Θα σας εμφανίσει πληροφορίες για τους κύκλους σας, καθώς και την ημέρα που πρέπει να ξεκινήσετε τα τεστ ωορρηξίας. Για να το χρησιμοποιήσετε πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν Ημερολόγιο Γονιμότητάς μας

 

Γιατί πρέπει να βρω την ωορρηξία μου;

Η γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος εύκολα και γρήγορα, πρέπει να εντοπίζει την ωορρηξία της κάθε μήνα και να έχει συχνές επαφές μέσα στο γόνιμο παράθυρο, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης. Τα τεστ ωορρηξίας ενδείκνυνται για κανονικούς κύκλους, αλλά και για άστατους κύκλους. Είναι συχνό φαινόμενο η γυναίκα να πιστεύει ότι κάνει ωορρηξία μία συγκεκριμένη μέρα του κύκλου της, όμως στην πραγματικότητα η ωορρηξία να συμβαίνει λίγες μέρες πριν ή λίγες μέρες μετά.

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.