Η στιγμή της ωορρηξίας

Η ωορρηξία συμβαίνει όταν ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από το ωοθυλάκιο, ωθείται προς την σάλπιγγα και περιμένει να γονιμοποιηθεί.

 

Κανονικά, κάθε μήνα ένα ωάριο ωριμάζει μέσα σε μία από τις ωοθήκες. Καθώς ωριμάζει, το αυγό απελευθερώνεται από την ωοθήκη, εισέρχεται στη σάλπιγγα όπου περιμένει το σπέρμα να το γονιμοποιήσει. Η ωορρηξία με μία σάλπιγγα γίνεται με τον ίδιο τρόπο είτε κάθε μήνα είτε κάθε δύο μήνες.

 

Το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας γίνεται πιο παχύ για να προετοιμαστεί για το γονιμοποιημένο ωάριο. Αν δεν υπάρξει σύλληψη, το τοίχωμα της μήτρας, μαζί με αίμα, απορρίπτεται. Αυτή είναι η περίοδος.

 

Αυτή είναι μια πραγματική φωτογραφία της στιγμής της απελευθέρωσης του ωαρίου από τις ωοθήκες! Εδώ αποτυπώνεται το θαύμα της ζωής στο ξεκίνημά του!

Η Στιγμή Της Ωορρηξίας

 

 

Το απελευθερωμένο ωάριο στη σάλπιγγα από την ωοθήκη θα ζήσει το λιγότερο 12 ώρες (το περισσότερο 24 ώρες), περιμένοντας να γονιμοποιηθεί. Οι περισσότερες γυναίκες καταλαβαίνουν πότε κάνουν ωορρηξία. Νιώθουν ήπιους (ως και πιο ισχυρούς) πόνους χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς, αριστερά ή δεξιά, ανάλογα με το ποια ωοθήκη ετοιμάζεται για ωορρηξία, ενώ μπορεί να δουν και υγρά ωορρηξίας.

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.