Όταν η γυναίκα μπαίνει στη διαδικασία για να μείνει έγκυος, πρέπει να αρχίσει να έρχεται σε επαφή με τον σύντροφό της τις γόνιμες μέρες του κύκλου της. 

Ακούγεται συχνά η φράση «προσπαθούμε ένα χρόνο αλλά τίποτα ακόμα». Μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες σίγουρα η επαφή γίνεται ελεύθερα αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην γίνεται τις γόνιμες μέρες. Το ζευγάρι λοιπόν άδικα απογοητεύεται.

Με τη χρήση των τεστ ωορρηξίας μας όμως, θα εξαλειφθεί όλο το άγχος. Ο λόγος είναι ένας και βασικός: η γυναίκα γνωρίζει ακριβώς τις γόνιμες μέρες του κύκλου της και άρα ξέρει πότε να έρθει σε επαφή.

Η παλιά οδηγία των γυναικολόγων, αφού έκαναν υπολογισμούς στον κύκλο της γυναίκας, ήταν να έρθει σε επαφή το ζευγάρι π.χ. από την 7η μέχρι τη 14η μέρα, με επαφές μέρα παρά μέρα. Τώρα, με τη χρήση των τεστ ωορρηξίας, αυτό έχει ξεπεραστεί. Το ζευγάρι πλέον γνωρίζει ακριβώς ποιες μέρες να έρθει σε επαφή.

Υπάρχει όμως και ένας άλλος λόγος που αφορά στον άνδρα. Όπως είναι γνωστό, το σπέρμα αποδυναμώνεται με τις συνεχόμενες εκσπερματίσεις. Γνωρίζοντας λοιπόν τις γόνιμες ημέρες, το ζευγάρι έρχεται σε επαφή 2-3 συνεχόμενες ημέρες. Με την προϋπόθεση ότι έχει προηγηθεί από την πλευρά του άνδρα αποχή από την εκσπερμάτιση, αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχούς σύλληψης.

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.