Πώς τοποθετούνται στον κύκλο τα τεστ προγεστερόνης PdG και τα τεστ ωορρηξίας LH

Μια που το τεστ προγεστερόνης PdG είναι καινούριο στην αγορά και λειτουργεί αντίστροφα σε σχέση με τα γνωστά τεστ hCG και LH, σας έχουν γεννηθεί κάποιες απορίες τις οποίες είμαστε εδώ να λύσουμε:

Δείτε την παραπάνω εικόνα. Σε έναν κύκλο 28 ημερών, αυτή είναι τα ιδανικά αποτελέσματα των τεστ προγεστερόνης PdG και ωορρηξίας LH.

Με το τέλος της περιόδου γίνεται το πρώτο τεστ προγεστερόνης PdG. Αυτό πρέπει να βγει αρνητικό (δηλαδή να εμφανίσει αχνή γραμμή αποτελέσματος), διότι σε αυτή τη φάση του κύκλου η προγεστερόνη είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως βλέπετε τη 13η μέρα έχουμε ένα θετικό τεστ ωορρηξίας. Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη μέρα γίνεται ωορρηξία.

Άρα 6 μέρες μετά γίνεται το πρώτο τεστ προγεστερόνης PdG και στις επόμενες μέρες γίνονται τα υπόλοιπα τέσσερα. Αυτά τα τεστ πρέπει να εμφανίσουν θετικό αποτέλεσμα (δηλαδή να μην εμφανίσουν καθόλου γραμμή αποτελέσματος), διότι σε αυτή τη φάση του κύκλου η προγεστερόνη είναι σε υψηλά επίπεδα.

Αν λοιπόν βρεθούν 4 θετικά τεστ προγεστερόνης, αυτό επιβεβαιώνει ότι η ωορρηξία έχει γίνει με επιτυχία, καθώς επίσης κι ότι η μήτρα είναι σε θέση να φιλοξενήσει το γονιμοποιημένο ωάριο σε περίπτωση σύλληψης.

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.