Περί ωορρηξίας και χρήσης των τεστ ωορρηξίας

Κατά το μέσο του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, λαμβάνει χώρα η ωορρηξία. Εκείνες οι μέρες είναι οι γόνιμες και με τις σωστές επαφές, αυξάνετε την πιθανότητα σύλληψης και εγκυμοσύνης.

 

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά: Ένα ωάριο που είναι αποθηκευμένο στις ωοθήκες, μεγαλώνει και ωριμάζει. Όταν είναι έτοιμο, απελευθερώνεται από το ωοθυλάκιο και πηγαίνει προς τις σάλπιγγες. Αυτή είναι η ωορρηξία σας. Συνήθως συμβαίνει 14 μέρες πριν την αναμενόμενη επόμενη περίοδο. Εκεί μέσα στη σάλπιγγα, το ωάριο θα περιμένει για λίγες ώρες, το κατάλληλο σπερματοζωάριο που θα το γονιμοποιήσει.

 

ΠΡΙΝ την ωορρηξία, μία ορμόνη που λέγεται ωχρινοτρόπος (LH) κορυφώνεται, για να επιτρέψει στο ωάριο να ελευθερωθεί. Όταν χρησιμοποιείτε τεστ ωορρηξίας και έχετε θετικό αποτέλεσμα, τότε μπορείτε να προγραμματίσετε τις επαφές σας για 3 ημέρες. Είναι καλό να ξεκινήσετε επαφές την ημέρα του θετικού, διότι το σπέρμα του άντρα μπορεί να επιβιώσει μέσα στο γυναικείο οργανισμό αρκετές ημέρες.

 

Αν λοιπόν τηρήσετε το πρόγραμμα των επαφών σας για τις 3 μέρες μετά το θετικό αποτέλεσμα, τότε σίγουρα έχετε πολλές πιθανότητες για εγκυμοσύνη.

 

Επίσης, διώχνετε το άγχος που σας έχει προκληθεί στους προηγούμενους κύκλους, που προσπαθούσατε να προσδιορίσετε την ωορρηξία σας βάσει ημερολογίου, αλλά δεν πέφτατε πάντα μέσα.

 

Άρα τα σωστά βήματα είναι:

1. Ξεκινάτε τα τεστ ωορρηξίας.

2. Βρίσκετε το θετικό αποτέλεσμα.

3. Επαφές για 3 μέρες.

4. Αναμονή 2 εβδομάδων (δείτε εδώ).

5. Κάνετε τεστ εγκυμοσύνης.

 

Καλή επιτυχία!

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.