Η γνωστή παγκοσμίως μέθοδος «το σπέρμα συναντά το αυγό» - Sperm meets egg plan (SMEP)

Με τη μέθοδο αυτή, μαθαίνετε πότε είστε γόνιμη και πότε πρέπει να έχετε επαφές. Παρότι οι γιατροί-ερευνητές δίνουν μόνο 25% πιθανότητα για σύλληψη σε κάθε κύκλο, με τη μέθοδο αυτή δίνετε στον εαυτό σας περισσότερες πιθανότητες για σύλληψη, κάνοντας το σπέρμα να συναντήσει το αυγό μέσα στο γόνιμο παράθυρό σας.

Να επισημάνουμε σε αυτό το σημείο, ότι η μέθοδος αυτή είναι εμπειρική και δεν σημαίνει ότι αν την ακολουθήσετε θα έχετε σίγουρα αποτελέσματα επιτυχούς σύλληψης.

Αρχικά προμηθευτείτε 10 τεστ ωορρηξίας και είστε έτοιμες να ξεκινήσετε!

Η μέθοδος λέει ότι ξεκινάτε επαφές την 8η μέρα του κύκλου σας και τις συνεχίζετε μέρα παρά μέρα. Το πόσο διαρκεί η SMEP είναι ανάλογο με τη διάρκεια που μένουν ζωντανά τα σπερματοζωάρια (κατά μέσο όρο λίγες μέρες). Τη 10η μέρα του κύκλου σας ξεκινάτε τα τεστ ωορρηξίας και μόλις δείτε θετικό αποτέλεσμα, συνεχίζετε τις επαφές για 3 συνεχόμενες μέρες, αφήνετε μία μέρα και έχετε μια ακόμα επαφή. (Οι αριθμοί αφορούν κύκλους 28 ημερών. Διαβάστε παρακάτω.)

15 μέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ ωορρηξίας, κάνετε το πρώτο τεστ εγκυμοσύνης.

Αυτές είναι οι βασικές πληροφορίες της μεθόδου. Όμως επειδή αφορά κύκλους με διάρκεια 28 ημερών, εμείς σας παραθέτουμε παρακάτω έναν χρήσιμο πίνακα που σας δείχνει ποια μέρα πρέπει να ξεκινήσετε τα τεστ ωορρηξίας, ανάλογα με τη διάρκεια του δικού σας κύκλου.

Πίνακας Υπολογισμού Χρήσης Τεστ Ωορρηξίας HomeTest

Καλή επιτυχία!

Πηγές:

Πηγή 1

Πηγή 2

Πηγή 3

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.