Με απλά λόγια …

Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που εμποδίζει τα υγιή ζευγάρια να συλλάβουν, είναι ότι δεν έρχονται σε επαφή τη σωστή στιγμή και ο λόγος για αυτό είναι ότι πολλές γυναίκες απλώς δεν υπολογίζουν σωστά τον χρόνο της ωορρηξίας τους ή της πιο γόνιμης περιόδου του κύκλου. Είναι γεγονός ότι ενώ οι περισσότερες γυναίκες ξέρουν ότι προκειμένου να συλλάβουν πρέπει να έχουν ωορρηξία, ωστόσο πολλές δεν συνειδητοποιούν ότι το να περιμένουν να συμβεί η ωορρηξία πριν έρθουν σε επαφή, αυτό τις κάνει να «προσπερνούν» το γόνιμο παράθυρό τους. Μετά την ωορρηξία, το απελευθερωμένο ωάριο ζει για μόλις λίγες ώρες, οπότε αν περιμένετε μέχρι να κάνετε ωορρηξία για να έρθετε σε επαφή, μάλλον χάνετε την ευκαιρία σας για εγκυμοσύνη σε αυτόν τον κύκλο. 

Δεδομένου ότι το σπέρμα μπορεί να ζήσει στην αναπαραγωγική σας οδό για έως και 5 μέρες, οι γιατροί λένε ότι η επαφή που ξεκινά ΠΡΙΝ την ωορρηξία αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα σύλληψης. Άρα τα ζευγάρια είναι καλό να ξεκινούν πριν την αναμενόμενη ωορρηξία, δηλαδή την ημέρα του θετικού αποτελέσματος!

Έρευνες δείχνουν ότι πραγματικά, οι επαφές που ξεκινούν πριν την ωορρηξία είναι πιο ευνοϊκές για την επίτευξη σύλληψης. Δεν έχει σημειωθεί καμία εγκυμοσύνη από επαφή που έγινε 24 ώρες μετά την ωορρηξία.

Πώς όμως καταλαβαίνετε πότε πρόκειται να έχετε ωορρηξία; Μα φυσικά χρησιμοποιώντας τα τεστ ωορρηξίας. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα τεστ ωορρηξίας και τη χρήση τους πατώντας εδώ.

Να θυμάστε ότι: το σπέρμα μπορεί να ζήσει στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα για περίπου 3-5 ημέρες μετά τη σεξουαλική επαφή. Το απελευθερωμένο ωάριο όμως ζει για μόλις λίγες ώρες. Έτσι, η γυναικεία ικανότητα για σύλληψη τελειώνει την ημέρα της ωορρηξίας, ειδικά όταν αυτή γίνεται νωρίς εκείνη τη μέρα.

Sperm and egg

Εμείς στην HomeTest.gr καθώς και πλήθος γιατρών συστήνουμε τη χρήση των τεστ ωορρηξίας, έτσι ώστε η γυναίκα να ξέρει πότε πρόκειται να έχει ωορρηξία και άρα να έρχεται σε επαφή την προηγούμενη ημέρα οπωσδήποτε. Αυτό δεν φαντάζεστε πόσο αυξάνει το ποσοστό σύλληψης!

Αυτό το ξέρατε; Το 20% των ζευγαριών που αναζητούν θεραπεία για την υπογονιμότητα, απλά δεν έρχονται σε επαφή τη σωστή μέρα!

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.