Η ορμόνη hCG (χοριακή) δεν εμφανίζεται στα ούρα αμέσως μετά τη γονιμοποίηση. Πρέπει να περιμένετε μερικές μέρες ώστε το γονιμοποιημένο ωάριο να ταξιδέψει μέσα από τη σάλπιγγα προς τη μήτρα και να εμφυτευτεί. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει η παραγωγή της χοριακής η οποία στην αρχή της εγκυμοσύνης σχεδόν διπλασιάζεται κάθε 2 με 3 μέρες. Όταν η χοριακή προσεγγίσει τις 15 μονάδες στα ούρα, τότε θα δείτε μια πολύ αχνή γραμμή αποτελέσματος στα τεστ εγκυμοσύνης HomeTest. Όσο η χοριακή θα αυξάνεται, τόσο η γραμμή αποτελέσματος θα σκουραίνει, μέχρι τις 25 μονάδες όπου οι δύο γραμμές του τεστ (γραμμή ελέγχου και γραμμή αποτελέσματος) θα είναι ίδιες. Όταν η χοριακή αγγίξει τις 25 μονάδες στα ούρα, τότε η εγκυμοσύνη είναι πάνω από 90% σίγουρη. Έτσι, όσο πιο νωρίς κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης, τα αποτελέσματα ενδέχεται να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα. Όλα εξαρτώνται από την ευαισθησία του τεστ, δηλαδή τις μονάδες της χοριακής που το τεστ ξεκινάει να ανιχνεύει, καθώς και από τα επίπεδα της ορμόνης που υπάρχουν στον οργανισμό σας τη στιγμή που κάνετε το τεστ.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο μας περί των τιμών της χοριακής κατά την εγκυμοσύνη και της ευαισθησίας των τεστ.

Ας δούμε δύο σενάρια:

Σενάριο 1
Κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης 3 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο και δεν παράγεται καθόλου γραμμή αποτελέσματος. Αυτό το τεστ είναι αρνητικό. Υπάρχει όμως περίπτωση να είστε έγκυος καθώς τα επίπεδα της χοριακής μπορεί να είναι κάτω των 15 μονάδων τη στιγμή της εξέτασης και συνεπώς το τεστ τα αγνοεί και δεν παράγει γραμμή αποτελέσματος. Εφόσον δεν σας έχει έρθει περίοδος μετά από 2-3 μέρες, μπορείτε να επαναλάβετε ένα νέο τεστ. Όσο δεν έρχεται η περίοδος, μπορείτε να συνεχίσετε τα τεστ, ακόμα και αν αυτά δείχνουν αρνητικό αποτέλεσμα, κάθε 2-3 μέρες.

Σενάριο 2
Κάνετε το τεστ εγκυμοσύνης 3 μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο και εμφανίζεται μια πολύ αχνή γραμμούλα στην περιοχή αποτελέσματος. Σας κάνει να αναρωτιέστε αν είναι θετικό ή όχι. Κατ’ αρχήν το τεστ είναι θετικό. Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρεται πιο πάνω, πως το γονιμοποιημένο ωάριο έχει προσκολληθεί στα τοιχώματα της μήτρας. Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμη! Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να είστε συγκρατημένα αισιόδοξη καθώς υπάρχει μεν εγκυμοσύνη, αλλά επίσης υπάρχει περίπτωση η εγκυμοσύνη να σταματήσει στο ξεκίνημά της. Γενικώς η παρουσία της χοριακής δεν είναι τόσο σημαντική όσο η αύξησή της. Γι’ αυτό θα πρέπει να επαναλάβετε ένα νέο τεστ εγκυμοσύνης μετά από 2-3 ημέρες και να το συγκρίνετε με το αρχικό. Στο δεύτερο τεστ η γραμμή αποτελέσματος θα πρέπει να είναι πιο έντονη, πράγμα που θα δείχνει πως η χοριακή αυξάνεται και άρα όλα βαίνουν καλώς με την εγκυμοσύνη.

Η συμβουλή της HomeTest είναι να κάνετε υπομονή και να περιμένετε την ημέρα της αναμενόμενης περιόδου για να κάνετε τεστ εγκυμοσύνης. Αξίζει να περιμένετε μερικές μέρες και να μη βιαστείτε. Θα έχετε πιο αξιόπιστα αποτελέσματα εκείνη τη μέρα. Αν δεν έχετε σταθερό κύκλο και δεν ξέρετε πότε ακριβώς περιμένετε περίοδο, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τα τεστ 15 ημέρες μετά την επαφή που πιστεύετε πως έγινε η σύλληψη.

Επίσης, έχετε υπ’ όψιν σας ότι είναι φυσιολογικό τις πρώτες μέρες της καθυστέρησης τα τεστ εγκυμοσύνης να είναι παρόμοια μεταξύ τους, δηλαδή οι γραμμές αποτελέσματος να μοιάζουν. Αυτό γίνεται διότι στις αρχές της εγκυμοσύνης η χοριακή αυξάνεται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς. Από την 5η εβδομάδα της εγκυμοσύνης όμως, η χοριακή σχεδόν διπλασιάζεται κάθε μέρα!

Τέλος, πριν τη χρήση, καλό είναι να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης, ακόμα και αν πιστεύετε πως δεν χρειάζεται! Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες!

Καλή επιτυχία!

www.hometest.gr

Δείτε το σύνολο των άρθρων μας κάνοντας κλικ εδώ.

Μοιράστε το άρθρο

Σχόλια (7)

  • Κωνσταντινα
  • 2020-06-09 21:42:24
  Καλησπέρα! Σε οποιαδήποτε περίπτωση ακόμη και αν η γραμμή η δεύτερη φαίνεται ελάχιστα και Ε αυτή την περίπτωση είναι θετικό;Πρέπει αν είναι αρνητικό να μην υπάρχει καθόλου δεύτερη γραμμή;
  • HomeTest
  • 2020-06-10 10:43:57
  Γεια σας. Ναι, στα τεστ εγκυμοσύνης μας, ακόμα και η αχνή γραμμή αποτελέσματος, είναι θετικό αποτέλεσμα!
  • ΑΡΕΤΗ
  • 2020-07-08 18:29:57
  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.. ΕΚΑΝΑ 2 ΤΕΣΤ ΕΧΘΕΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΧΝΗ... ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΝΟΝΤΑΣ 3 ΤΕΣΤ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ.. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Μ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ INOFERT.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗΣ?
  • Στεφανια
  • 2020-07-11 00:25:26
  Καλησπέρα σας έκανα τεστ εγκυμοσύνη λίγες μέρες πριν μου έρθει η περίοδος. Και βγήκε αρνητικό εννοώ σήμερα που ήταν να μου έρθει δεν ήρθε η περίοδος. Πότε μπορώ να κάνω τεστ εγκυμοσύνης ξανά
  • Ιβελινα
  • 2020-07-13 20:19:51
  Καλησπέρα 11το μηνός έκανα τέστ εγκυμοσύνης είχα μια έντονη γραμμή και μια πολύ άχνη γραμμή. Σήμερα πήγα έκανα β χοριακη και βγήκε αρνητικη πως γίνεται αυτό ??
  • HomeTest
  • 2020-07-14 13:10:53
  Στεφανία, όσο δεν σας έρχεται περίοδος, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης κάθε δύο μέρες.
  • HomeTest
  • 2020-07-14 13:13:26
  Αρετή και Ιβελίνα Θα χρειαστούμε φωτογραφία από το τεστ σας για να μπορέσουμε να σας δώσουμε σωστή απάντηση. Παρακαλούμε χρησιμοποιήστε την ενότητα 'Επικοινωνία' ή το εικονιδιάκι του messenger κάτω δεξιά στη σελίδα μας.

Νέο σχόλιο