Υπάρχουν 3 τύποι τεστ ωορρηξίας και τεστ εγκυμοσύνης για χρήση στο σπίτι.
Αυτοί είναι οι ταινίες, τα midstream και τα ψηφιακά (για τα ψηφιακά μπορείτε να βρείτε πληροφορίες πατώντας εδώ).
Στο άρθρο αυτό θα εξετάσουμε τις διαφορές των δύο πρώτων τύπων.

Ταινίες και midstream τεστ

Τα τεστ σε ταινίες είναι μικρά, χάρτινα τεστ τα οποία χρησιμοποιούνται όπως είναι, δηλαδή δεν χρειάζονται κάποια άλλη συσκευή ή οποιοδήποτε άλλο εξάρτημα για να λειτουργήσουν. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται με γραμμές επάνω στην επιφάνεια του τεστ. 

Η διαφορά των ταινιών με τα midstream είναι ότι οι ταινίες δεν μπαίνουν στη ροή των ούρων. Δεν μπορείτε να τις κατουρήσετε δηλαδή. Ο λόγος είναι ότι τα τεστ σε ταινίες δεν πρέπει να βραχούν από ένα σημείο και πάνω. Θα πρέπει να συλλέξετε μια πολύ μικρή ποσότητα των ούρων σας σε ένα καθαρό δοχείο ή ποτηράκι (δεν χρειάζεται να είναι αποστειρωμένος ουροσυλλέκτης) και να βυθίσετε την ακρούλα τους μέσα στο δείγμα των ούρων, μέχρι τη γραμμή που λέει MAX (βλέπε παρακάτω εικόνα). Η χρήση τους είναι πολύ εύκολη: βυθίζετε στα ούρα, περιμένετε 10 λεπτά, διαβάζετε το αποτέλεσμα.

Γραμμή

Τα τεστ midstream από την άλλη μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε με τον ένα τρόπο, δηλαδή όπως και οι ταινίες, είτε με τοποθέτησή τους στη ροή των ούρων, δηλαδή μπορείτε να τα κατουρήσετε.
Με άλλα λόγια είναι πιο εύκολα στη χρήση τους καθώς χρησιμοποιούνται με δυο τρόπους. Και σε αυτά ισχύει η ίδια διαδικασία: βυθίζετε στα ούρα ή ουρείτε στην ακρούλα του τεστ, περιμένετε 10 λεπτά, διαβάζετε το αποτέλεσμα.

Κατά τα άλλα, και τα δύο τεστ από τη HomeTest.gr έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα, την ίδια ευαισθησία, την ίδια εγκυρότητα αποτελέσματος (πάνω από 99%) και τον ίδιο τρόπο ανάγνωσης αποτελέσματος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον τρόπο χρήσης των τεστ ωορρηξίας σε τύπο ταινία και σε τύπο midstream:

 

Τεστ ωορρηξίας σε ταινίες

 

Τεστ ωορρηξίας midstream

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.