Αν προσπαθείς να μείνεις έγκυος, τότε είναι πιθανό να το έχεις βάλει στο μυαλό σου αρκετά έντονα και να έχεις αγχωθεί. Η αλήθεια είναι ότι η φύση ξέρει καλά τη δουλειά της και η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών μένουν έγκυες μέσα στον πρώτο χρόνο προσπαθειών.

Ωστόσο, αν αγχώνεσαι πολύ και το σκέφτεσαι συνέχεια, ίσως ο ένας χρόνος σου φαίνεται αιώνας. Άλλωστε, καλό είναι να μην αγχωθείς υπερβολικά, γιατί αυτό μπορεί να δυσκολέψει τη σύλληψη.

Αν, λοιπόν, σου αρέσει ο προγραμματισμός και θέλεις να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, για να τα καταφέρεις, σου έχουμε δοκιμασμένα κόλπα για σίγουρη εγκυμοσύνη, τα οποία θα κάνουν τη διαδικασία πιο διασκεδαστική αλλά και πιο αποτελεσματική.

Διάβασε παρακάτω και ετοιμάσου σύντομα για καλά νέα!

Το πιο σίγουρο κόλπο που θα σε βοηθήσει αμέσως

Αν μόνο μία συμβουλή έπρεπε να ακολουθήσεις, για να μείνεις έγκυος εύκολα, αυτή θα ήταν η εξής: Μάθε πότε έχεις ωορρηξία.

Μπορείς να βρεις πολύ οικονομικά και αξιόπιστα τεστ ωορρηξίας, τα οποία ανιχνεύουν την αύξηση της ωχρινοτρόπου ορμόνης που συμβαίνει 36 ώρες πριν την ωορρηξία.

Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζεις τις δύο πιο γόνιμες ημέρες σου, ώστε να εντατικοποιήσεις τότε τις προσπάθειές σου. Διότι, όσο κι αν προσπαθείς, αν δεν έρθεις σε σεξουαλική επαφή με τον σύντροφό σου εκείνες τις μέρες, έγκυος δεν θα μπορέσεις να μείνεις, γιατί πολύ απλά το ωάριο επιβιώνει μέσα στις σάλπιγγες μόνο 24 ώρες.

Μόλις μάθεις πότε έχεις ωορρηξία, ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις και τα άλλα αποδοτικά κόλπα. Τίποτα, όμως, από τα παρακάτω δεν έχει νόημα, αν δεν το κάνεις τη σωστή στιγμή.

Λιπαντικό για γονιμότητα

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο η λίπανση του κόλπου να μην είναι επαρκής, όταν η γυναίκα αγχώνεται, επειδή έχει μπει σε μια διαδικασία να πετύχει σύλληψη. Η λίπανση, όμως, πέρα από το να βοηθήσει στην ευχαρίστηση κατά τη σεξουαλική πράξη, βοηθάει και τα σπερματοζωάρια στο μακρύ ταξίδι που έχουν να κάνουν, μέχρι να φτάσουν στις σάλπιγγες, όπου θα συναντήσουν το ωάριο.

Τα κοινά λιπαντικά καταστρέφουν σημαντική ποσότητα του σπέρματος, οπότε θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγονται.

Υπάρχουν, όμως, λιπαντικά που ενισχύουν τη γονιμότητα, καθώς δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον, ώστε τα σπερματοζωάρια να έχουν τη βέλτιστη κινητικότητα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το λιπαντικό αυτό τις δύο πιο γόνιμες ημέρες σου, για να αυξήσεις σημαντικά τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος και ταυτόχρονα να βελτιώσεις την ευχαρίστηση εκείνη την ώρα.

Κατακόρυφος: Μύθος ή αλήθεια;

Είναι από τα πιο παλιά μυστικά που εφαρμόζεται χρόνια πολλά. Η λογική λέει ότι καλό είναι να βοηθήσεις μέσω της βαρύτητας τα σπερματοζωάρια να φτάσουν πιο εύκολα στον προορισμό τους, οπότε σηκώνεις ψηλά τα πόδια μετά το πέρας της σεξουαλικής πράξης.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, όμως είναι μια πολύ απλή κίνηση που μπορείς να κάνεις, ώστε να μην ανησυχείς ότι οι πολύτιμοι κολυμβητές κατέληξαν… στα σεντόνια.

Η ιδανική στιγμή να έρθετε κοντά

Σύμφωνα με έρευνες, η ποιότητα και η ποσότητα του σπέρματος είναι στο καλύτερό της σημείο, όταν έχει προηγηθεί αποχή 48 ωρών. Συνεπώς, καλό είναι ξεκινήσεις να μετράς τον κύκλο σου από νωρίς, περίπου την 10η ημέρα, ώστε να υπολογίσεις σωστά πότε θα έχεις ωορρηξία και να κάνεις τον ανάλογο προγραμματισμό.

Επιπλέον, η σεξουαλική πράξη είναι προτιμότερο να γίνεται το πρωί, καθώς τότε το σπέρμα έχει τους καλύτερους δείκτες ως προς την ποιότητα και την ποσότητα.

Η δύναμη των βιταμινών

Η σημασία της σωστής διατροφής είναι τεράστια στη γονιμότητα τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας. Η επαρκής πρόσληψη βιταμινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών μπορεί να βελτιώσει κατακόρυφα την ποιότητα του σπέρματος και των ωαρίων.

Μπορείς να λάβεις όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην επακριβή συγκέντρωση που έχει διαπιστωθεί με πλήθος επιστημονικών μελετών με συμπληρώματα διατροφής, ειδικά σχεδιασμένα για τη γυναικεία και την ανδρική γονιμότητα.

Πρόκειται για απόλυτα ασφαλή συμπληρώματα που υποστηρίζουν τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, έτσι ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες σε κάθε κύκλο.


Μην ξεχνάς ότι κάθε μήνα οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος είναι περίπου 25%. Με τις κατάλληλες κινήσεις μπορείς να αυξήσεις αρκετά αυτές τις πιθανότητες, ώστε το αγχωτικό διάστημα της αναμονής να είναι όσο το δυνατόν συντομότερο.