Τεστ Ανδρικής Γονιμότητας | Συχνές Ερωτήσεις

Γιατί το κιτ περιέχει υλικό για δύο τεστ;

Η ποιότητα του σπέρματος ενδέχεται να διαφέρει από το ένα δείγμα στο άλλο από τον ίδιο άνθρωπο, ανάλογα με τη δραστηριότητα, δίαιτα, περιβάλλον και λοιπούς παράγοντες. Επομένως το αποτέλεσμα του τεστ θα πρέπει να αντιπαρατεθεί με αυτό ενός δεύτερου τεστ που θα διενεργηθεί μετά από ένα διάλειμμα μίας εβδομάδας. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα δύο τεστ θα έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Αν το αποτέλεσμα διαφέρει καλύτερα να κάνετε μια εργαστηριακή αξιολόγηση του σπέρματός σας.


Για πόσο καιρό θα πρέπει να απέχω πριν τη διενέργεια του τεστ;

Αποφύγετε την εκσπερμάτιση για τουλάχιστον τρεις μέρες αλλά όχι περισσότερο από 10 μέρες πριν τη διενέργεια του τεστ.


Τριάντα λεπτά μετά την εκσπερμάτιση, το περισσότερο σπέρμα είναι ακόμα στο χωνί συγκέντρωσης και δεν έχει κατέβει στο σωλήνα δοκιμής. Να περιμένω λίγο ακόμα;

Ναι. Περιμένετε ακόμα 10 λεπτά. Αν μετά τα 10 επιπλέον λεπτά το δείγμα είναι ακόμα στο χωνί συγκέντρωσης, το τεστ θα πρέπει να ακυρωθεί και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Σημειώστε ότι είναι εντελώς φυσιολογικό να παραμείνει μια μικρή ποσότητα σπέρματος στο χωνί συγκέντρωσης. Αυτό δεν ακυρώνει το τεστ.


Η κορυφή του δείγματός μου είναι πιο κοντά στο νούμερο 2. Κατά λάθος πρόσθεσα 4 σταγόνες του αντιδραστικού υγρού αντί για 2 σταγόνες. Να συνεχίσω το τεστ;

Όχι. Το τεστ ενδέχεται να μην είναι έγκυρο. Απορρίψτε αυτό το τεστ και τρεις μέρες μετά κάντε ένα άλλο, χρησιμοποιώντας το δεύτερο σετ στη συσκευασία.


Τι μπορεί να προκαλέσει χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων ή μικρή κινητικότητα;

Η υπερβολική θερμότητα, για παράδειγμα από χρήση τζακούζι ή υψηλό πυρετό, μπορεί να καταπιέσει την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος. Ο υψηλός πυρετός μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα του τεστ για μέχρι 3 μήνες μετά. Η χρήση ναρκωτικών ουσιών, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στον αριθμό και στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Το σπέρμα μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τη χρήση διάφορων φαρμάκων. Γενικά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να μειώσουν την ποιότητα του σπέρματος και συνήθως αυτοί μπορούν να καταπολεμηθούν ιατρικά. Αν δεν γίνεται να καταπολεμηθούν, τεχνικές τεχνητής γονιμοποίησης μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων.


Μπορώ να συλλέξω το σπέρμα μου σε προφυλακτικό;

Όχι. Τα συνήθη προφυλακτικά περιέχουν ένα χημικό που σκοτώνει το σπέρμα. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χωνί συγκέντρωσης που περιέχεται στη συσκευασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές μη-φαρμακευτικές σπερματοθήκες. Μη συλλέγετε το σπέρμα σας με την τεχνική της απόσυρσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής καθώς ενδέχεται να χαθεί το πρώτο δείγμα του σπέρματος το οποίο περιέχει το καλύτερο σπέρμα.


Το δείγμα του σπέρματός μου δεν έφτασε το σημείο 1 στο σωλήνα δοκιμής. Τι μπορώ να κάνω;

Ξαναπροσπαθήστε περιμένοντας πλέον μεγαλύτερο διάστημα αποχής (10 ημέρες). Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση περισσότερου όγκου σπέρματος. Αν μετά τη δεύτερη προσπάθεια το δείγμα του σπέρματος συνεχίζει να μην φτάνει στο σημείο 1 στο σωλήνα δοκιμής, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για περεταίρω έρευνα.

Μενού

Share

Για να φτιάξεις τις δικές σου wishlists και να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου προϊόντα δημιούργησε λογαριασμό!

Είσοδος

Για να φτιάξεις τις δικές σου wishlists και να αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου προϊόντα δημιούργησε λογαριασμό!

Είσοδος