Τεστ Προγεστερόνης PdG μόνο από τη HomeTest.gr

Τι κάνει το τεστ Προγεστερόνης PdG;

Το τεστ Προγεστερόνης (PdG) το χρησιμοποιείς για να:
- επιβεβαιώσεις ότι η ωορρηξία έγινε επιτυχώς
- επιβεβαιώσεις ότι η μήτρα σου είναι σε θέση να υποδεχτεί το γονιμοποιημένο ωάριο.

Πότε κάνω το τεστ Προγεστερόνης PdG;

Θα χρειαστείς 5 τεστ Προγεστερόνης (PdG) για κάθε κύκλο.
Θα κάνεις ένα τεστ μετά την περίοδό σου, ώστε να επιβεβαιώσεις ότι η προγεστερόνη σου είναι χαμηλά, όπως πρέπει να είναι.
Έπειτα θα βρεις τη μέρα της ωορρηξίας σου.
Τα υπόλοιπα 4 τεστ πρέπει να τα κάνεις τις μέρες 6, 7, 8 και 9 μετά τη μέρα της ωορρηξίας σου. Αυτά τα τεστ θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι η προγεστερόνη σου είναι υψηλά, όπως πρέπει να είναι.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στην κατηγορία των τεστ Προγεστερόνης PdG

Ας εξηγήσουμε τί είναι η προγεστερόνη:

Η προγεστερόνη είναι μια ορμόνη που απελευθερώνεται από το ωχρό σωμάτιο στις ωοθήκες μετά την ωορρηξία. Παίζει σημαντικό ρόλο στον εμμηνορροϊκό κύκλο και στη διατήρηση των πρώτων σταδίων της εγκυμοσύνης. Έτσι, βοηθά στην επιβεβαίωση της ωορρηξίας και απαιτείται επίσης για την υποστήριξη της επιτυχημένης σύλληψης.

Πιο αναλυτικά:

Αμέσως μετά την ωορρηξία, το ωχρό σωμάτιο απελευθερώνει προγεστερόνη. Η προγεστερόνη προετοιμάζει το σώμα για εγκυμοσύνη σε περίπτωση που το απελευθερωμένο ωάριο γονιμοποιηθεί. Εάν το ωάριο δεν γονιμοποιηθεί, η παραγωγή προγεστερόνης πέφτει και ξεκινά ένας νέος εμμηνορροϊκός κύκλος. Δείτε την παρακάτω εικόνα:

Progesterone falling

Εάν το ωάριο γονιμοποιηθεί, τα επίπεδα προγεστερόνης παραμένουν υψηλά, καθώς η προγεστερόνη προετοιμάζει το εσωτερικό της μήτρας για την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου και βοηθά στη διατήρηση του ενδομητρίου καθ 'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κατά τα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, η προγεστερόνη εξακολουθεί να παράγεται από το ωχρό σώμα και είναι εξαιρετικά απαραίτητη για την υποστήριξη της εγκυμοσύνης. Δείτε την παρακάτω εικόνα:

Progesterone rising

Περίπου 7 ημέρες μετά την ωορρηξία τα επίπεδα της προγεστερόνης κορυφώνονται! Τότε πρέπει να κάνετε τεστ, για να ελέγξετε εάν η προγεστερόνη σας είναι αρκετά υψηλή για να υποστηρίξει μια εγκυμοσύνη. Διαφορετικά, μπορεί να σημαίνει ότι τα επίπεδα της προγεστερόνης σας είναι χαμηλά και δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια εγκυμοσύνη ή ότι η ωχρινική φάση σας είναι μικρή και δεν δίνει χρόνο στο έμβρυο για εμφύτευση.

Τι είναι ο PdG;

PdG είναι συντομογραφία του «Pregnanediol Glucuronide», του βασικότερου μεταβολίτη των ούρων της προγεστερόνης. Το τεστ PdG ανιχνεύει την παρουσία του PdG στα ούρα, η οποία σχετίζεται άμεσα με την παρουσία προγεστερόνης στο αίμα. Σημειώστε ότι η προγεστερόνη μετράται στο αίμα, ενώ ο PdG, ο κύριος μεταβολίτης της προγεστερόνης, μετράται στα ούρα.

Looking at PdG test

Το τεστ PdG είναι ένας γρήγορος, εύκολος και ακριβής τρόπος για την ανίχνευση της παρουσίας PdG στα ούρα και αποτελεί επιβεβαίωση ότι έχει γίνει μια υγιής και επιτυχημένη ωορρηξία. Δηλαδή είναι ένα τεστ ούρων, που επιβεβαιώνει την ωορρηξία σας.

Δείτε το σύνολο των άρθρων μας κάνοντας κλικ εδώ.

Μοιράστε το άρθρο

Σχόλια (1)

    • Stella
    • 2021-02-23 09:59:14
    Epitelous... exw anagastei na kanw arketes ejetaseis progesteronis. to pariggila! Syharitiria!

Νέο σχόλιο