Γάλλοι ερευνητές φέρεται να έχουν δημιουργήσει, για πρώτη φορά σε εργαστήριο, "πλήρως σχηματισμένα" ανθρώπινα κύτταρα σπέρματος, προσφέροντας νέες ελπίδες για τις δεκάδες χιλιάδες ζευγάρια σε όλο τον κόσμο που ταλαιπωρούνται με την ανδρική υπογονιμότητα.

Ο ισχυρισμός των ερευνητών μένει να επιβεβαιωθεί από ομότιμούς τους, αλλά αν επαληθευτεί, η τεχνική αυτή θα επιτρέψει σε υπογόνιμους άνδρες να δώσουν ανώριμα σπερματοζωάρια από τους όρχεις τους, τα οποία στη συνέχεια θα μετατραπούν σε ώριμα σπερματοζωάρια στο εργαστήριο.

Sperm Cells

"Η ομάδα μας είναι η πρώτη στον κόσμο που έχει αναπτύξει την τεχνολογία που απαιτείται για την δημιουργία πλήρως σχηματισμένων σπερματοζωαρίων in vitro με επαρκή απόδοση για εξωσωματική γονιμοποίηση", είπε η Isabelle Cuoc, (Διευθύνων Σύμβουλος της Kallistem - ένα ιδιωτικό εργαστήριο γονιμότητας στη Λυών) στη Daily Mail την Παρασκευή.

Οι επιστήμονες αγωνίζονται για περισσότερα από 15 χρόνια να μετατρέψει τα ανώριμα σπερματικά κύτταρα που βρίσκονται στους όρχεις σε ώριμα σπερματοζωάρια. Στο σώμα, η διαδικασία αυτή διαρκεί περίπου 72 ημέρες, αλλά σε μερικούς άνδρες, ένα σφάλμα στη διαδικασία, έχει ως αποτέλεσμα το σπέρμα να είναι υπογόνιμο. Αντικαθιστώντας αυτήν την διαδικασία στο εργαστήριο, οι επιστήμονες μπορούν να παρέχουν σε αυτούς τους άνδρες τη δυνατότητα να τεκνοποιήσουν με το δικό τους γενετικό υλικό.

 

ΠΗΓΗ

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.