Η αλήθεια είναι ότι όσες κοπέλες δεν έχουν ψάξει το θέμα «ωορρηξία», πιστεύουν ότι γίνεται πάντα τη 14η μέρα. Ας δούμε όμως τι πραγματικά συμβαίνει.

 

  • Τι είναι η ωορρηξία;
  • Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ωορρηξίας και των γόνιμων ημερών;
  • Πότε κάνετε ωορρηξία;

 

Τα περισσότερα άρθρα το κάνουν να ακούγεται πολύ απλό: Η ωορρηξία γίνεται στη μέση του κύκλου, δηλαδή τη 14η μέρα. Εάν σκέφτεστε να μείνετε έγκυος, μάλλον πρόσφατα έχετε αρχίσει να διαβάζετε πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της ωορρηξίας. Επομένως, αν έχετε έναν κανονικό κύκλο 28 ημερών, ναι, αυτό που ακούσατε είναι αληθινό, ωορρηξία τη 14η μέρα. Αλλά ο γυναικείος οργανισμός δεν λειτουργεί βάσει εγχειριδίου χρήσης και στην πραγματικότητα, πολλοί από τους κύκλους σας διαφέρουν από μήνα σε μήνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόνοι βιβλίων, άπειρα άρθρα και φυσικά τεστ ωορρηξίας, για να σας βοηθήσουν να υπολογίσετε πότε έχετε ωορρηξία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

 

Τι είναι η ωορρηξία;

Μέσα στις ωοθήκες σας υπάρχουν χιλιάδες ωάρια. Η ωορρηξία είναι μια διαδικασία που συμβαίνει κάθε μήνα. Οι ορμόνες λένε στις ωοθήκες σας να απελευθερώσουν ένα ώριμο ωάριο μέσα στη σάλπιγγα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της ωορρηξίας και των γόνιμων ημερών;

Η ωορρηξία είναι ένα συμβάν: η απελευθέρωση ενός ωαρίου. Οι "γόνιμες μέρες" είναι ένα παράθυρο. Το πιο γόνιμο παράθυρό σας είναι λίγες ημέρες πριν από την ωορρηξία και μια μέρα μετά. Το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει στο σώμα σας μέχρι πέντε ημέρες, ενώ το ωάριο επιβιώνει για περίπου 12-24 ώρες μετά την απελευθέρωσή του. Το σπέρμα θα περιμένει την απελευθέρωση του ωαρίου, οπότε αν έχετε επαφές μέσα στο γόνιμο παράθυρό σας, αυξάνετε τις πιθανότητες σύλληψης.

Θετικό Τεστ Ωορρηξίας HomeTest.gr

Πότε κάνετε ωορρηξία;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η «ωορρηξία τη 14η μέρα» είναι ένας μύθος. Η αλήθεια είναι ότι η ωορρηξία συμβαίνει περίπου 14 ημέρες πριν από την ημέρα που ξεκινά η επόμενη περίοδος. Οι κύκλοι διαφέρουν σε διάρκεια, οπότε για να εντοπίσετε την ημέρα της ωορρηξίας σας, πρέπει να έχετε ένα ημερολόγιο και επίσης να προμηθευτείτε τεστ ωορρηξίας. Θυμηθείτε: Μην κοιτάτε μόνο το ημερολόγιο, καθώς αυτό μπορεί να αποδειχθεί απογοητευτικό, εάν οι κύκλοι σας είναι ακανόνιστοι. Περιμένετε το πρώτο σας θετικό τεστ ωορρηξίας και ξεκινήστε επαφές για 3 ημέρες!

 

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.