1. Θερμομέτρηση. Είναι καλό να παρακολουθούμε τη θερμοκρασία μας (κάθε πρωί πριν σηκωθούμε από το κρεβάτι) προκειμένου όταν ανέβει λίγα δέκατα να καταλάβουμε ότι η ωορρηξία έχει γίνει. Ωστόσο αυτή η μέθοδος δεν είναι 100% αξιόπιστη, γιατί μπορεί να έχουμε ανεβασμένα δέκατα λόγω κάποιας ίωσης ή άλλου λόγου κι έτσι να μην καταλάβουμε πότε ακριβώς έγινε η ωορρηξία μας.

2. Θέση τραχήλου. Οι γόνιμες μέρες είναι κατά κάποιον τρόπο «ορατές» από τη θέση και την υφή του τραχήλου, δηλαδή κατά την ωορρηξία ανεβαίνει πιο ψηλά, μαλακώνει πολύ και ανοίγει, ενώ μόλις γίνει η ωορρηξία σκληραίνει πάλι και κατεβαίνει. Αυτή η μέθοδος όμως δεν ενδείκνυται διότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης ή ακόμα και τραυματισμού από τα χέρια μας.

3. Εφαρμογές στο κινητό μας. Οι εφαρμογές εντοπισμού γόνιμων ημερών βασίζονται σε μαθηματικές πράξεις και βγάζουν τις ημερομηνίες ανάλογα με τα στοιχεία που έχετε καταχωρίσει εσείς αρχικά. Δεν είναι αξιόπιστος τρόπος εντοπισμού της ωορρηξίας σας, καθώς μπορεί να κάνετε ωορρηξία πιο νωρίς ή πιο αργά, αυτό όμως η εφαρμογή δεν το γνωρίζει. 

4. Κολπικά υγρά. Κατά τις γόνιμες μέρες σας τα κολπικά υγρά μοιάζουν με το ασπράδι του αυγού, αμέσως μετά πήζουν περισσότερο και τείνουν να εξαφανιστούν εντελώς μέχρι την επόμενη περίοδο. Με την εμφάνιση του «ασπραδιού του αυγού», και με τη χρήση των τεστ ωορρηξίας, επιβεβαιώνουμε ότι είμαστε στις γόνιμες μέρες μας, όμως μόνη της αυτή η μέθοδος δεν ενδείκνυται για τον εντοπισμό της ωορρηξίας σας.  

Οι άνθρωποι της HomeTest.gr σας συστήνουν τα τεστ ωορρηξίας ως τον καλύτερο τρόπο εντοπισμού της ωορρηξίας σας και άρα του προγραμματισμού των επαφών σας προκειμένου να πετύχετε την τεκνοποίηση! 

Δείτε το σύνολο των άρθρων μας κάνοντας κλικ εδώ.

Μοιράστε το άρθρο

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Νέο σχόλιο