Να σημειώσουμε ότι κάποια συνταγογραφούμενα φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για να προκαλέσουν ωορρηξία μπορεί να περιέχουν την ορμόνη hCG (χοριακή) και να δημιουργήσουν "ψευδώς θετικό" αποτέλεσμα στα τεστ εγκυμοσύνης. Ως εκ τούτου, εάν παίρνετε φάρμακα γονιμότητας, ρωτήστε το γιατρό σας εάν περιέχουν hCG. Όμως, το Clomid, το πιο ευρέως συνταγογραφούμενο φάρμακο, ΔΕΝ περιέχει την ορμόνη της εγκυμοσύνης.

Η χοριακή γοναδοτροπίνη (hCG) είναι η ορμόνη που παράγεται από τον πλακούντα αμέσως μόλις γίνει η εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα. Η χοριακή είναι μια θαυμάσια ένδειξη της εγκυμοσύνης.  Ωστόσο, δεν παράγεται μόνο για να σας ενημερώσει για την εγκυμοσύνη. Η βιολογική λειτουργία της hCG είναι να δώσει εντολή στο ωχρό σωμάτιο να διατηρήσει την παραγωγή της προγεστερόνης. Η προγεστερόνη ζεσταίνει το σώμα και όταν είναι σε υψηλά επίπεδα αποτρέπει τον ερχομό της περιόδου. Γι’ αυτό και η έγκυος γυναίκα έχει δέκατα όταν θερμομετρείται. Η παρουσία της hCG επίσης, εξασφαλίζει την περαιτέρω παραγωγή της προγεστερόνης και επομένως την ακεραιότητα του ενδομητρίου.

Το τεστ εγκυμοσύνης από τη hometest.gr ανιχνεύει την hCG στα ούρα 9-10 μέρες μετά την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα και άρα λίγες μέρες πριν την αναμενόμενη περίοδο. Σε αυτή τη φάση η γραμμή αποτελέσματος θα εμφανιστεί πάρα πολύ αχνή. Να έχετε υπ’ όψιν σας ότι από γυναίκα σε γυναίκα αυτή η φάση διαφέρει, διότι παίζει μεγάλο ρόλο το πότε ακριβώς έχει γίνει η σύλληψη.

--------------------

Δείτε το σύνολο των άρθρων στο blog μας, κάνοντας κλικ εδώ.